RX 6500 XT R5-2600 sisteme 400W PSU yeterli mi?

Baki akdemir

Kilopat
İyi günler dilerim arkadaşlar. Sistemim Ryzen 3 2200G işlemci olan ekran kartsız bir sistemdi. Bu sisteme Ryzen 5 2600 işlemci ve RX 6500 XT ekran kartı aldım. Sistemde 400W gücünde bir PSU var; değerlerini ek olarak ekliyorum. Sizce PSU bu sistemi sorunsuz beslemeye yeter mi, besleyemediğini nereden anlayabilirim?

Sorunsuz besler mi orası muallakta. Ama belki ucu ucuna yetebilir. 12v kanalından 265W veriyor.

C4 psu bu bilinen marka psu almani oneririm besleme hakkina 400w yeter ama bunu degistirmeye bak derim

Sorunsuz besler mi orası muallakta. Ama belki ucu ucuna yetebilir. 12v kanalından 265W veriyor.
Evet onu bende fark ettim hocam. Dileğim yetmesi. Furmark testi, PSU stres test V.B gibi testler yaparsam ve eğer sistem kapanmazsa yetiyor diyebilir miyiz hocam?

C4 psu bu bilinen marka psu almani oneririm besleme hakkina 400w yeter ama bunu degistirmeye bak derim
Vallahi 5 senedir kullanıyorum hocam. Şuana kadar bir sıkıntısını gördüm diyemem. Biraz daha idare etsin beni. İleride değiştirebilirim belki.

Evet onu bende fark ettim hocam. Dileğim yetmesi. Furmark testi, PSU stres test V.B gibi testler yaparsam ve eğer sistem kapanmazsa yetiyor diyebilir miyiz hocam?
OCCT power testi yap. Voltaj kanallarına bak. Kapanma olmazsa yeterli muhtemelen.

OCCT power testi yap. Voltaj kanallarına bak. Kapanma olmazsa yeterli muhtemelen.
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için. İlgili testleri yapıp sonuçları burada paylaşacağım. İleride insanlarında işine yarar belki. Ölçüt alma açısından.

Teşekkür ederim geri dönüşünüz için. İlgili testleri yapıp sonuçları burada paylaşacağım. İleride insanlarında işine yarar belki. Ölçüt alma açısından.
Hocam forumda yer alan ''Rehber: OCCT ile güç kaynağı testi'' konusundaki programı kullanıp test yaptım. Normalde 15 dakika yapacaktım testi ancak testin ortasında komşum çağırdı ve bakmak durumunda kaldım. Geldiğimde test 28.dakikadaydı, ekran kartım 90W güç tüketiyordu. Tek gözüme çarpan işlemcimin %100 çalışmasına rağmen anlamadığım şekilde 30W güç tüketmesi oldu. Şuan ki şartlarda sistemde herhangi bir kapanma olmadı. Pazartesi aldığım Ryzen 5 2600 işlemci geliyor; birde Ryzen 3 2200G'i çıkartıp onunla test edeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-21 205409.png
    231 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Testi 5dk yapsanda olurdu. Voltaj kanallarının fotoğrafı gerek.

Çok eski bir sürümü yüklemişsin.

Buradan yükle.

Testi dediğiniz gibi 5 dakika yaptım hocam. İstediğiniz kısmı da telefonumdan resimledim.
İşlemcim bir tık fazla sıcaklığı arttı ancak pazartesi yeni işlemci ile birlikte AMD stok fan yerine AMD Wraith Prism fana geçeceğim. Ekstra olarak macunu değişince sorun kalacağını zannetmiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-21 saat 21.10.36_a274958f.jpg
    117,6 KB · Görüntüleme: 20
Testi dediğiniz gibi 5 dakika yaptım hocam. İstediğiniz kısmı da telefonumdan resimledim.
HWinfo yükleyip işlemcinin test sırasında kaç watt çektiğine bakabilir misin? 20W hiç normal değil çünkü. OCCT hatalı gibi duruyor.

HWinfo yükleyip işlemcinin test sırasında kaç watt çektiğine bakabilir misin? 20W hiç normal değil çünkü. OCCT hatalı gibi duruyor.
Yanlış bir işlem yapmadıysam dedikleriniz ekte mevcut hocam.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-21 saat 22.23.25_6e05edc2.jpg
    229,2 KB · Görüntüleme: 17
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…