RX 6500 XT R5-2600 sisteme 400W PSU yeterli mi?

İşlemci sıcaktan kendini kısmış gibi duruyor.
Anladım hocam teşekkür ederim geri dönüşünüz için. Pazartesi günü AMD stok fan dan Wrait Prism e ve Ryzen 5 2600'a geçeceğim. Ekstra olarak termal macunu da değiştireceğim. O zaman bir test yapmam çok daha doğru olacak gibi duruyor.

@yusuf7878 Hocam işlemci geldi ve montajını yaptım. 15 dakika OCCT ile test ettim değerler ekteki gibi. Ekran kartının oyunda 90W tükettiğini gördüm ama testte maksimum 76W tüketiyor. Sizce PSU yetmemesi gibi bir durum mevcut mu?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.15.54_20f39297.jpg
    203 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

O grafikleri aşağı kaydırarak 12v kanalını bulabilir misin?

Hocam neden bilmiyorum ama OCCT de 12v kanalını bir türlü bulamadım; bende HWinfo yardımıyla ilgili değerin resimlerini ekliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-23 saat 00.44.36_0980a7da.jpg
    228,2 KB · Görüntüleme: 11
Hocam neden bilmiyorum ama OCCT de 12v kanalını bir türlü bulamadım; bende HWinfo yardımıyla ilgili değerin resimlerini ekliyorum.

12v kanalı düşük. Fakat ondan dolayı böyle bir şey yapar mı bilmiyorum.

PSU'um sisteme yetmiyor sonucu mu çıkarmalıyım değerin düşük olduğundan? OCCT de neden gözükmüyor onu bende anlamış değilim.
FPS değerleri nasıl peki? Düşük mü?

FPS değerleri nasıl peki? Düşük mü?
Yok hayır öyle bir sorunum yok; PUBG yüksek ayarlarda 133 FPS rahatlıkla aldım. Ama oynamaya fırsatım olmadı. CS2 Basit Eğlence de yüksek ayarlarda FPS 80-130 arası gidip geldi, Subnautica da ise ultra ayarlarda 110-140 FPS alıyorum. 1440X900 VGA girişli eski tip bir monitör ile bu değerleri alıyorum. Çevirici alarak ekran kartına bağladım.

Normaldede o şekildeyse belki programlar yanlış gösteriyordur watt değerini. PSU yetmezse bilgisayar kararsızlaşır. Watt düşürmez.

Normaldede o şekildeyse belki programlar yanlış gösteriyordur watt değerini. PSU yetmezse bilgisayar kararsızlaşır. Watt düşürmez.
Galiba normalde bir tık daha düşük FPS'ler ama ben 1440x900 da oynadığım için daha yüksek FPS alıyorum. Bir maç da PUBG atacağım şimdi; herhangi bir sorun olmadığı taktirde PSU besliyor diyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…