RX 6500 XT sistem FPS düşmesi sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Necromancerr0

Hectopat
Yer
Lüleburgaz/Kırklareli
Daha fazla  
RAM
Gskill Ripjaws 8 gb 3000mhz (2x8)
SSD veya HDD modeli
Hyper x 240gb
Ekran kartı
Sapphire Radeon rx6500xt
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 3 3100
Arkadaşlar yeni Sapphire'nin RX 6500 XT'sini aldım Fortnite'de vs anlık FPS düşüşleri yaşıyorum (WHQL 22.3.1) driverini kurdum ne yapabilirim? BIOS olarak F62 kurdum Smart Access Memory açmak için.

Ayarları köklüyor musun? Örneğin bu testte yüksek ayarlarda bir düşüş gözlemlenmiyor sende orta veya yüksek ayarlarda düşüş varsa PCIe 3.0'dan farklı bir durum da olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi çözünürlük?
1920x1080 oyunların hepsi

Fortnite'de tam olarak bilmiyorum ancak Valorant'ta LoL'de kökledim her şeyi.
Eğer sorun devam ederse Windows 11'e yükselteceğim o sırada hem temiz kurulum yaparım.
Anakartınızın PCI-e 4.0 desteği olmadığı için olabilir.

Videolarda arada Max 10 FPS fark oluyor 3.0 ile 4.0 arasında.

Fortnite'de tam olarak bilmiyorum ancak Valorant'ta LoL'de kökledim her şeyi.
Eğer sorun devam ederse Windows 11'e yükselteceğim o sırada hem temiz kurulum yaparım.

Sen onuyorsun paşam. Valorant'ta yapmaması lazım ancak. Hani orada oluyorsa ekran kartını ikinci plana atabiliriz.

Sen onuyorsun paşam. Valorant'ta yapmaması lazım ancak. Hani orada oluyorsa ekran kartını ikinci plana atabiliriz.

Onuyorsunu anlamadım ancak Valorant yüksek ayarlar 200 FPS oyuniçi orta ayarlara aldığımdada 200 FPS loldede 160 180 arası.
Düzeltme yapacağım Valorant'ta orta ayarlar ortalamasında 310 FPS yüksek ayarlar ise 200 civarı
(22.4.1 driveri indirdim) diğer oyunları denemedim denedikçe buraya yazarım.

Son düzenleme:
Hocam son durum nedir aynı durumdan muzdaripim. League Of Legends de bile saniyede bir milisaniyelik droplar yiyiyorum. Fifa da olmuyor mesela. Onu anlayamadık. SSD lerimizle ilgili bir sorun da olabilir.

Hocam son durum nedir aynı durumdan muzdaribim. League of Legends de bile saniyede bir milisaniyelik droplar yiyiyorum. FIFA da olmuyor mesela. Onu anlayamadık. SSD lerimizle ilgili bir sorun da olabilir.

Hocam ben LoL'de şu an en yüksek ayarlarda ortalama 90 95 FPS alıyorum driverin verilerine göre driverde ikide bir crash veriyor (WHQL 22.5.1 kullanıyorum) fivemdeyse 120 FPS ortalama alıyorum ssddende olabilir şüpheliyim.
HyperX Fury 240 GB SSD var.

Hocam son durum nedir aynı durumdan muzdaripim. League Of Legends de bile saniyede bir milisaniyelik droplar yiyiyorum. Fifa da olmuyor mesela. Onu anlayamadık. SSD lerimizle ilgili bir sorun da olabilir.
büyük ihtimal riot oyunlarının optimizasyonları kötü witcher 3 yüksek ultra arası grafiklerde 90 fpsleri gören biri olarak ortalamada riot oyunlarında ahım şahım bir fps yok

Fortnitedede aynı sorun var drop giriyor.

Benim LoL FPS değerlerimde aynı şekilde hocam. Peki İmmortal Fenxy rising gibi AAA standardında oyunlarda denediniz mi? Ya da GTA V de? Oradaki performans da olması gerekenin çok altında gibi. Kullandığınız SSD kronik sorunlu mu hocam bende SanDisk 240GB var okuma ve yazma hızları normalde 500'e 550 ama bir şeyi kopyalarken 120 MB/Saniye yi geçmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…