RX 6500 XT sistemde FPS düşüşü

SkyDown11

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
RX 6500 XT OC 4 GB.
i3 10105F 10. nesil işlemci.
8 GB RAM Single kit 3200 MHz(2666 MHz çalışıyor.)

Sisteme sahibim Valorant'ta 200-230 FPS alıyordum Lobi'de 400FPS gördüğüm de oldu yeri geldiğinde fakat işlemci fanından çok fazla bir ses geliyordu kasayı açtım işlemci fanını çıkarttım ve tekrar taktım ses gitmişti fakat FPS düşüşü yaşadım. 90-200FPS görüyorum şu an sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?
İşlemci fanının Intel yazısı çaprazdı onu düz yaptım ve ses gitti fakat böyle bir olay ortaya çıktı.

10. Nesillerde sıcaklık sorunu var diye biliyorum.

10. nesillerde sıcaklık sorunu var diye biliyorum.

Hocam anlamadınız, sıcaklık değil konumuz fanını çıkarttım ve geri taktım ve birden ani FPS düşüşü yaşadım.

Fanı çıkarıp takarken işlemciyi çıkardınız mı diye sormuştum. Macun temizleme işlermeri orada zor oluyor malum.
Macun temizleme yapılmadı sadece işlemci fanını çıkartıp taktım.

@Noanow
Alakası yok

Bir işlemci ısındıkça performansı düşer termal macunu yenileyin ve kule tipi bir soğutucu alın.

@Noanow
Alakası yok.

Bir işlemci ısındıkça performansı düşer termal macunu yenileyin ve kule tipi bir soğutucu alın.

Hocam anlamadınız işlemci ısındığında daha fazla FPS alıyordum ben ısınmasından şikayetçi olduğum için stok soğutucuyu çıkarttım ve tekrar taktım şimdi az ısınıyor ama FPS düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…