RX 6500 XT sistemde WattMan hatası almak

Hocam ben oyunu açar açmaz çöküp oyun kapanıp ekran kartı ayarlarını sıfırlıyordu. Dün OC ayarları yaptığımda ise oyunları güzel bir şekilde açtı ve performans uçtu yani ilk defa böyle bir durum yaşadım bu ekran kartında. Fakat sorunsuz bir şekilde oyunu kapattıktan sonra amdye girdiğimde kendi sıfırlamış ayarları çökme olmadan. Şimdi de ne zaman yeniden başlatsam, kapatsam açsam kendini sıfırlıyor. Dün 3060 ti dan döndüm fakat gerçekten çok para.......

1 yıl rx 550 kullandım sorunsuz bir şekilde. Bunu 4 ay oldu alalı bu sorunlar başladı. Malesef hepsiburada ilk 2 hafta içerisinde iade kabul ediyor. Dün 3060 ti dan döndüm fakat bütçe çok zorluyor. 13 binden başlıyor. Bunu satsam gariban biri alsa falan kul hakkı yani sorunlu kart. Garantiye vermeyi düşünüyorum belki değişim yaparlar.....

Son düzenleme:

Eğer sorun olmayacaksa temiz kurulum yapmanı öneririm ve sonra dediğim şekilde bir kez dene. Tüm her şey temizlenecektir. Bilgisayar açılınca direkt performans sekmesinden her şeyi varsayılana alıp oyna ve yine hata verirse o zaman garantiye gönderirsin.

Şu an win 11 ıso dosyası iniyor. 2 farklı kasa, 2 farklı anakart, 2 farklı ram, 2 farklı power, 2 farklı işlemci değişiminden sonra hala devam etmesi ve bunun üzerine de tekrar format+kurulum yapmak olmak zorunda kalmak. Amd 6000 serisi insanı sinir küpü ediyor. Şeytan diyor al çekici giriş.....

Elinizde aynı güç tüketimine sahip başka bir kart var mı? Onunla deneseniz belki sorun güç kaynağıdır.

Ayrıca benchmark testi yapar mısınız? O testten sonra belki bozuk parçayı uygulama yoluyla görebiliriz.

Ikı farklı ekran kartı ile test yaptım sonuçlar aşağıda bir sorun olmadığı belirtiliyor.

Hocam rx 6500 xt ekran kartı Cylon 500W (Regional) - AeroCool eski kasamda olan bu powerda da sorun yarattı.

Şimdi kullandığım kasada olan Rampage RMP-600-80P 600W 80 Plus Bronze 12cm Fanlı Aktif PFC ATX Power Supply >>EVEREST >>RMP-600-80P >>Güç Kaynakları (PSU) bu powerda da sorun yarattı.

Ramlerin iki tanesi Crucial CT8G4DFRA266 8 GB DDR4 2666 MHz CL19 Ram Fiyatları ve Özellikleri
Diğer ikisi https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...ddr4-cl16-hx426c16fb3-8-fiyati,555549227.html

İkişer farklı ram hata verebilir denilirse de denedim kingston ile ayrı crucial ile ayrı yine de sonuç değişmedi.

Dosya Ekleri

• rx 550.png
    151,4 KB · Görüntüleme: 26
  • 6500.png
    129,9 KB · Görüntüleme: 26
  • Sorun olarak görünenler.png
    240,2 KB · Görüntüleme: 23
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla uygulamada ekran kartında sorun olduğunu gösteriyor. Ani elektrik kesintileri bu tarz sorunlara yol açabilmekte. Garantiye yollayınız ve size tavsiyem çok elektrik kesintisi olan bir yerde yaşıyorsanız UPS almalısınız. Kesinlikle işinize yarayacaktır.

Uğraşmadan direkt Asus RTX 3060 TI Dual OC DUAL-RTX3060TI-O8GD6X 256 Bit GDDR6X 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu ekran kartına geçsem sizce mantıklı mı?

R5 5500 yazıyormuş şimdi gördüm. İleride r5 5600 geçecekseniz alabilirsiniz. Bazı oyunlarda rahatsız edici düzeyde olmasa bile darboğaz olabilir.

Şöyle belirtiyim ki;

Gigabyte B550M.
Ryzen 5 5500.
Sapphire RX 6500 XT 4 GB.
32 GB RAM 4x8 2666.
1 TB SSD
600W PSU.
Kasa Rampage x/titan RC99.
Bence de geçmeniz daha iyi olur çünkü RX 6500 güçsüz denebilecek bir kart benim gözümde şahsi fikrim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…