RX 6500 XT sistemde Windows 11 30-40 saniyede açılıyor

okyzby

Hectopat
Windows 10'dan USB'den formatla Windows 11'e geçiş yaptım ama anlam veremediğim bir yavaşlık var. Bilgisayarım Windows HDD kuruluyken 10-15 saniyede açılıyordu. Şimdi SSD'ye kurdum Windows 11'e yükselttim 30-40 saniyede açılıyor. BIOS üzerinden yapmam gereken ayar varsa söylerseniz sevinirim.

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 2600.
RX 6500 XT.
8x2 16 GB RAM.
ASUS B450M K anakart.

Windows 10'dan USB'den formatla Windows 11'e geçiş yaptım ama anlam veremediğim bir yavaşlık var. Bilgisayarım Windows HDD kuruluyken 10-15 saniyede açılıyordu. Şimdi SSD'ye kurdum Windows 11'e yükselttim 30-40 saniyede açılıyor. BIOS üzerinden yapmam gereken ayar varsa söylerseniz sevinirim.

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 2600.
RX 6500 XT.
8x2 16 GB RAM.
ASUS B450M K anakart.

Sadece açılışta da değil normal gezinirken de yavaşlık var Spotify açıyorum siyah ekranda kalıyor TS'yi açıyorum o da geç açılıyor.

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 2600.
RX 6500 XT.
8x2 16 GB RAM.
ASUS B450M K anakart.

Sadece açılışta da değil normal gezinirken de yavaşlık var Spotify açıyorum siyah ekranda kalıyor TS'yi açıyorum o da geç açılıyor.

SSD modeliniz nedir ve SSD'ye testler yaptınız mı bir sıkıntı olabilir.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    75,9 KB · Görüntüleme: 15

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 2600.
RX 6500 XT.
8x2 16 GB RAM.
ASUS B450M K anakart.

Sisteminiz genel olarak bir tık eski ama açılış hızını ciddi etkileyecek bir durum değil. SSD M.2 mi yoksa SATA mı? Bir de CrystalDiskMark uygulamasıyla okuma/yazma hız testi yaparsanız iyi olur. HDD varken 10-15 saniyede açılması da garipmiş, söylediğinin tam tersi olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı