RX 6500 XT sistemde yüksek işlemci kullanımı, droplar ve laglar oluyor

mmagnezyum

Hectopat
Yer
Bartın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
XPG Adata 8x2 3000MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN570 500GB M2 SSD
Ekran kartı
RX 6500 XT
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 3 3200G
İşlemcimin ve ekran kartımın darboğaz yaptığının farkındayım, normalde böyle bir sorunla karşılaşmıyordum ancak son 2-3 gündür ciddi şekilde performans sorunları yaşıyorum.

Özellikle oyun oynarken, Discord gibi sesli konuşma platformlarında sesimde takılmalar, gecikmeler; oyunda alakasız FPS düşüşleri, droplar yaşanıyor ve işlemci ms'inin çok yüksek olduğunu görüyorum. Bu sırada genelde işlemci kullanımım %99 oluyor. Normalde böyle bir sorun yoktu. Çoğu oyunda sesli konuşamaz oluyorum, aynı koşullarda 10 saniyede bir FPS'im 10 ile 90 gibi değerler arasında hızlıca oynuyor. Sesli konuşmama bile izin vermiyor ve sık sık oyunlar crash verip kapanıyor. Ultra ayarlarda 100FPS sabit oynadığım oyunlarda bile alakasız yerlerde sabit 10FPS aldığım yerler oluyor. Hatta bazen internet tarayıcısını açıp kapatırken bile takılmalar yaşıyorum.

Bilgisayarıma farklı bir ayar yapmadım, virüs bulaşma ihtimali olabilecek farklı bir şey indirmedim.

ne yazmışım aşağıya
Aynısını söyleyip 3-4 gün önce malum siteden oyun indirip "ama menzil o konuda çok hassas ya güveniyorum ona" diyen gördüm ben, o yüzden soruyorum.

Windows güncellemesi var mı onu kontrol edin. Varsa güncelleyin. Sürücülerinizi de güncelleyin. Görev yöneticisi üzerinden bu işlemci kullanımına sebep olan uygulama tam olarak neymiş bir gözlemleyin. Eğer virüs yok olsa bile aktif olarak kullandığınız uygulamalardan birinin güncellemesi bozuk bir şekilde yapılmış, ve bu da işlemciyi zorluyor olabilir. Sonuçları ona göre paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…