Arkadaşlar Ryzen 3 1200, GTX 750 Ti, 16 GB RAM, 500 GB M.2 SSD ve 500W PSU'ya sahip bir sistemim var. Sisteme yeni MSI RX 6500 XT ekran kartı aldım, temiz bir kurulum ve her türlü ayarı denememe rağmen CS:GO'da neredeyse GTX 750 Ti ile aldığım değerlerin yarısı kadar FPS alıyorum ve sürekli takılmalar yaşıyorum.
Sistemi bir de Insurgency Sandstorm oyununda test edebildim, ister yüksek ister düşük grafiklerde olsun hep 60-70 (eski ekran kartım ile hemen hemen aynı değerler) civarında FPS değeri alıyorum ve aynı şekilde oyunda sürekli takılmalar yaşıyorum.
Bilgilerine güvendiğim bazı kişilere danıştım. Kimisi durumun bariz bir darboğaz olduğunu, kimisi ise CS:GO'daki işlemci ve ekran kartı kullanım değerlerinin normal olmayıp darboğazdan ziyade başka bir sorun olduğunu söylüyor. AMD yazılımlarının aşırı berbat olduğunu ve işlemcimin eski olduğunu biliyorum. Ancak yaşadığım bu sorunu neyin düzelteceğinden emin değilim. Konu hakkında yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
AMD Yazılımları berbat değil, işlemcin eski ve epey kötü. 750ti'de daha fazla aldığına göre demek ki darboğaz var. Ha, olur da darboğaz yoksa ki %90 var oyundan oyuna bile değişse, ekran kartının sorunu olacağını sanmıyorum.
BIOS üzerinde PCI-e slotunu Auto'dan çıkartarak 4.0 değerine aldım. Dediğin gibi performansı düşürüyor ancak ben araştırmalarında 5-10 FPS gibi bir fark yarattığını gözlemlemiştim.
AMD Yazılımları berbat değil, işlemcin eski ve epey kötü. 750ti'de daha fazla aldığına göre demek ki darboğaz var. Ha, olur da darboğaz yoksa ki %90 var oyundan oyuna bile değişse, ekran kartının sorunu olacağını sanmıyorum.