RX 6500 XT ve i3 10100F'li sistem oyun oynarken kapanıyor

6nowtk

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Öncelikle sadece bazı oyunlarda yapıyor tam güçte çalışması vs fark etmiyor. Şu ana kadar 3-4 oyunda yaşadım darksiders 1 The Crew2 Microsoft Flight Simulator 2020. bir anda hiçbir şey yokken önce ekran kapanıyor fanlar kasa ve mouse kulaklık ışığı 10-20 saniye sonra kapanıyor.
PSU SHP650V2.
Ekran kartı RX 6500 XT XFX.
Anakart H510M-A Pro.
İşlemci i3-10100F

Sıcaklıkları ölçtünmü?

OCCT ile 5 dakika test yaptım kapanma olmadı.

Sıcaklıkları ölçtünmü?
Evet sıcaklıklar genelde 65 civarında oluyor. 76 derecede hiçbirşey olmayıp 65 derecede kapanması çok garip. İşlemci kullanımı neredeyse yok oldugundan dolayı işlemci sıcaklığını bilmiyorum.

Benchmark testi yapıp parçaların performans raporunu gösteriyor RAM'de ya da anakartta sorun olabilir ya da psudada sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum.

Benchmark testi yapıp parçaların performans raporunu gösteriyor RAM'de ya da anakartta sorun olabilir ya da psudada sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum.
Ramlerimin 2si farklı. Birisi Adata XPG birisi Longline. Dediginiz gibi ramden olabilir.

Tahminimce RAM eklemesi yapmışsın RAM'i yeni mi taktın veya ne kadar süre oldu takalı.
6-7 Ay oldu en az. En kısa sürede diğer ramimin aynısını alacağım.

Birde anakarta bios güncelleme gelmiş pek onla alakalı olmadıgını düşünsemde şimdi onuda yapıcagım.

6-7 ay oldu en az. En kısa sürede diğer RAM'imin aynısını alacağım.

Bir de anakarta BIOS güncelleme gelmiş pek onunla alakalı olmadıgını düşünsemde şimdi onu da yapacağım.

İstersen bir de benchmarkı indirip kısa bir test yap.

İstersen bir de benchmarkı indirip kısa bir test yap.
OCCT den test yaptım tüm parçaları aynı anda %100 kullandı doğal olarak psuya da tam yük bindi. Herhangi bir sorun çıkmadı. Zaten çok saçma bir şekilde sorun bilgisayara tam güç binmezken ortaya çıkıyor.

Anladım RAM'ler farklı olduğu içindir diye düşünüyorum BIOS güncellemesini de yap yine devam ediyorsa yetkili birilerine göstermekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…