RX 6500 XT ve i3 sistemin ederi nedir?

tavuklupilavlı

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1737906405102.png

Parçalar bu şekilde fiyat 6500 TL sizce günümüzdeki oyunları medium-high oynatır mı?
Örnek: GTA 5, GoW, RDR, TLOU, Witcher,

Eki Görüntüle 2407895

Parçalar bu şekilde fiyat 6500 TL sizce günümüzdeki oyunları medium-high oynatır mı?

Saydığınız oyunları oynatır ama The Last of Us Part 1 de yüksek ayarlarda oynamanız imkansız gibi bir şey. Kendim de kullanıyorum buna benzer sistemi. Fiyat güzel ama bence. Bu arada H310 anakart olduğu için sistem pek yükseltmeye açık değil.

Eki Görüntüle 2407895

TLOU'yu en düşükte oynarsınız.
GTA 5 Ultra oynatır. (Hikaye modu.)
Witcher 3 DX 11 olarak Ultra, DX 12 olarak Yüksek sıkıntı çıkarmaz.
RDR2'de orta-yüksek karışık 60 FPS.

Fiyatına göre ucuz gibi gözüksede kötü bir sistem. RX 6500XT slot beğenmeyen bir ekran kartı, PCI-E 4.0 slotu olmayınca ciddi FPS kaybı oluşuyor ve H310m 3.0. Yani tam performans vermez.
i3 9100F ise hem 4 çekirdekli hemde ölü bir soket olduğu için sistem yenilemeye kapalı.

Ryzen 1600/2600 gibi 6 çekirdekli sistemlere baksanız iyi olur. 4 çekirdekli alsanız bile ileride değişirsiniz. Ekran kartı olarakta RX 570 gibi modellere bakın.

Saydığım oyunları acıklar mısınız?

R3 3100 düşük kalmıyor mu nasıl bir işlemci ileride upgrade edilmeli mi?
Saydığınız tüm oyunların testleri bu video'da mevcut, açıklama kısmında direk saniyeyi seçebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saydığınız tüm oyunların testleri bu Video'da mevcut, açıklama kısmında direk saniyeyi seçebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem güzel diğer videolara baktım. RDR 2 3100 işlemciyle 70 80 FPS veriyor burada i5 13.nesil işlemciyle düsük veriyor anlamadım ama güzel beğendim.

Sistem güzel diğer videolara baktım. RDR 2 3100 işlemciyle 70 80 FPS veriyor burada i5 13.nesil işlemciyle düsük veriyor anlamadım ama güzel beğendim.
Grafik ayarı farkı vardır veya FSR açık/kapalı farkı. Bazende kurulu olan sürücü kaynaklıda gereksiz düşük FPS gözlemlenebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı