RX 6500XT sistemde RDR 2'de VRAM kullanımı artıyor

DarlDixon

Hectopat
RX6500 XT kullanıyorum PCI-e 3.0 haliyle oynuyorum fakat VRAM 3900 gözükürken oyun oynarken artıyor 4500 VRAM kullanıyor benim ekran kartım 4 GB ve bu yüzden FPS'im düşüyor oyunda 70 65 80 alıyorum düşüyor 40'lara 45'lere anlamadığım şekilde.

i3 10100F işlemci.
H410M-H V3 anakart.
2x8 16 GB RAM.
500W PSU.
240GB SSD ve 500GB HDD.

Ben Yüksek-Ultra arası ayarlarla bitirdim. FSR 2.0 açıkken. PCI-e 4.0 kullanıyorum ama sizinki gibi bazı yerlerde ciddi fps problemleri oluyordu. Ama ben pek sıkıntı etmedim bu durumu. Benim fikrimce yüksek kalite bu oyunda çok önemli. Kaliteli ayarlara aldım ve bu benim oynama istediğimi daha çok arttırdı. Ama FPS'im düşmesin diyorsanız, arkadaşın dediği gibi kaliteden feragat edeceksiniz.

Grafik ayarlarını düşürün ben 1050 Ti kullanıyorum hepsini ortaya aldım 3GB VRAM kullanıyor diğer uygulamalarla birlikte.

Benim anlatmak istediğim o değil 3900 VRAM sınırda oyunda oynamaya devam edince VRAM kullanımı 4500 oluyor kendi kendine zaten 70 80 FPS oynarken 4500 VRAM kullanmaya başlıyor o zaman FPS düşüyor dediğim gibi bende oyunu Ultra yüksek orta ayarlarda oynuyorum ama 3900'ken oyunun hatası mıdır anlayamadım 4500 vrama çıkıyor bir vakit geçtikten sonra.

3900'ken oyunun hatası mıdır anlayamadım 4500 vrama çıkıyor bir vakit geçtikten sonra.
Oyun hatası değil, 4500 kullanım yüksek ihtimalle bol detay olan yerlerde ortaya çıkıyor. Mesela bende ayar yapmaya çalıştığım zaman 4X MSAA'ya alamıyorum VRAM 4080'i geçtiği için. Ancak oynanış esnasında mecburi 4100-4200'lük değerleri aşıyor ve doğal olarak ya uyarı alıyoruz ya da kaplamalar yüklenmiyor. Biz bu suçu genelde SSD'lere göre yavaş çalışan mekanik disklere yani HDD'lere atıyoruz ancak bu durum VRAM kullanımının aşılmasından dolayı da ortaya çıkabiliyor. Mesela çatışma esnasında şehirden çıkmaya çalıştığınız zaman yoldaki, ağaçlardaki kaplamaların bazıları yüklenmez. Çünkü o anda VRAM kullanımı aşılıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Oyun hatası değil, 4500 kullanım yüksek ihtimalle bol detay olan yerlerde ortaya çıkıyor. Mesela bende ayar yapmaya çalıştığım zaman 4X MSAA'ya alamıyorum VRAM 4080'i geçtiği için. Ancak oynanış esnasında mecburi 4100-4200'lük değerleri aşıyor ve doğal olarak ya uyarı alıyoruz ya da kaplamalar yüklenmiyor. Biz bu suçu genelde SSD'lere göre yavaş çalışan mekanik disklere yani HDD'lere atıyoruz ancak bu durum VRAM kullanımının aşılmasından dolayı da ortaya çıkabiliyor. Mesela çatışma esnasında şehirden çıkmaya çalıştığınız zaman yoldaki, ağaçlardaki kaplamaların bazıları yüklenmez. Çünkü o anda VRAM kullanımı aşılıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkür ederim FPS sorunu kendi kendiliğine çözüldü zaten 70 65 fps alıyorum ben hata var zannediyodum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı