- Makaleler
- 13
2 ayda öyle beklenildiği gibi bir toparlama yok. İlk çıktığı zamandan beri biraz toparlandığı doğrudur ama hâlâ çöp.Sosyal'den attığınız link 2 aydan uzun bir süre önce açılmış, güncel sürücüyle ilgisi yok.
AMD yazılımının verdiği sorun diye AMD kaynaklı olmuyor. GPU ile alakası yok genelde. Netac/Hikvision tarzı RAM'ler kullanırsanız olacağı budur. Bu arada ekran kartına giden voltajı da ayarlayabiliyorsunuz. WattMan sorunlarının azımsanmayacak bir kısmında RAM arızasına rastladık burada. RAM'in ayarlarıyla oynamak da böyle şeylere yol açabiliyor. Hatta bazen PSU'da sebep olabiliyor.Onun haricinde ağır bir sorun görmedim? Ek olarak Wattman sandığınız gibi RAM'den çok kaynaklanan bir sorun değil. Direkt AMD yazılımındaki sorun, AMD'nin ve parti üreticilerinin verdiği gereksiz fazla voltaj yüzünden yeniyor.
Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez genelde. Sizin yaşamanız veya onun yaşamaması pek bir şeyi değiştirmiyor. Arc'ın AMD'den daha kalitesiz olduğu bir gerçek. AMD'yi 3.sıraya almanız sizin probleminizdir. Ha bu arada RX 6900 XT'yi 600W çekecek duruma getiren adamda var ve bayağı kullanıyor. RX 6000 serisi verimlilik olarak bayağı iyi zaten. Bir de NVIDIA 3000 serisinde çuvallayınca bayağı AMD'ye yaradı bu durum. 4000 ve 7000 çıkmadan önce neredeyse hiç NVIDIA önermezdik, mantığı da yoktu. Bu arada ben kaynağı attım ama sizden bir kaynak göremiyorum. A750'ye geçtikten sonra oyunlarda sorun yaşayan adama da mı " XMP ayarındandır o" diyeceksiniz? Aklayamazsınız bu kartı. Yazılım hilesiyle de üstü kapanmayacak 14.nesili nasıl kapatamadıkları gibi. İlk kartları zaten, iyi bile yaptılar ilk kartlarına göre.Karıştırmasan bile yaşıyorsun bu sorunu ki çokça arkadaşım yaşadı, AMD alacağıma Arc GPU alırım eğer o bütçede GPU alacak isem. AMD'yi anca 2. elde ölü fiyatta tercih ederim yoksa hep ilk sıramda NVIDIA var ve Arc 2. sırada. AMD kullandım ve bir daha kullanmamak istiyorum.
Not: RX 7000'i savunmadım zaten. Gayet batırdı AMD onu. NVIDIA'da gerçekten güzel yenilikler yaptı RTX 4000 serisinde.