Elektronik RX 6600 5899 TL!

Sosyal'den attığınız link 2 aydan uzun bir süre önce açılmış, güncel sürücüyle ilgisi yok.
2 ayda öyle beklenildiği gibi bir toparlama yok. İlk çıktığı zamandan beri biraz toparlandığı doğrudur ama hâlâ çöp.
Onun haricinde ağır bir sorun görmedim? Ek olarak Wattman sandığınız gibi RAM'den çok kaynaklanan bir sorun değil. Direkt AMD yazılımındaki sorun, AMD'nin ve parti üreticilerinin verdiği gereksiz fazla voltaj yüzünden yeniyor.
AMD yazılımının verdiği sorun diye AMD kaynaklı olmuyor. GPU ile alakası yok genelde. Netac/Hikvision tarzı RAM'ler kullanırsanız olacağı budur. Bu arada ekran kartına giden voltajı da ayarlayabiliyorsunuz. WattMan sorunlarının azımsanmayacak bir kısmında RAM arızasına rastladık burada. RAM'in ayarlarıyla oynamak da böyle şeylere yol açabiliyor. Hatta bazen PSU'da sebep olabiliyor. 😆 😆 😆
Karıştırmasan bile yaşıyorsun bu sorunu ki çokça arkadaşım yaşadı, AMD alacağıma Arc GPU alırım eğer o bütçede GPU alacak isem. AMD'yi anca 2. elde ölü fiyatta tercih ederim yoksa hep ilk sıramda NVIDIA var ve Arc 2. sırada. AMD kullandım ve bir daha kullanmamak istiyorum.
Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez genelde. Sizin yaşamanız veya onun yaşamaması pek bir şeyi değiştirmiyor. Arc'ın AMD'den daha kalitesiz olduğu bir gerçek. AMD'yi 3.sıraya almanız sizin probleminizdir. Ha bu arada RX 6900 XT'yi 600W çekecek duruma getiren adamda var ve bayağı kullanıyor. RX 6000 serisi verimlilik olarak bayağı iyi zaten. Bir de NVIDIA 3000 serisinde çuvallayınca bayağı AMD'ye yaradı bu durum. 4000 ve 7000 çıkmadan önce neredeyse hiç NVIDIA önermezdik, mantığı da yoktu. Bu arada ben kaynağı attım ama sizden bir kaynak göremiyorum. A750'ye geçtikten sonra oyunlarda sorun yaşayan adama da mı " XMP ayarındandır o" diyeceksiniz? Aklayamazsınız bu kartı. Yazılım hilesiyle de üstü kapanmayacak 14.nesili nasıl kapatamadıkları gibi. İlk kartları zaten, iyi bile yaptılar ilk kartlarına göre.
Not: RX 7000'i savunmadım zaten. Gayet batırdı AMD onu. NVIDIA'da gerçekten güzel yenilikler yaptı RTX 4000 serisinde.

Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez genelde. Sizin yaşamanız veya onun yaşamaması pek bir şeyi değiştirmiyor.

Şu lafınla bile kendini çeliştirdin ya ne diyeyim sana... Kullanmadığın kart hakkına yorum yapmayıver o zaman? Elindeki 5600G'nin dahili GPU'suna yorum yapıverirsin bu durumda.

Ben sana aldırdığım arkadaşlarımdan gelen yorumları söylüyorum sen kalkmışsın kişisel deneyime göre diyorsun, o halde senin önerdiğin Axle 6600'de baştan savma bir öneri olmuyor mu bu mantıkla? Markayı biliyor musun? 6600 kullanıyor musun veya kullandın mı? Arc 750'yi deneyimledin mi? Gibi birçok soruyu sorarım ve cevap veremezsin versen de kulaktan dolma bilgilerle cevap verebilirsin. Kişisel veya kişisel görüşlerin toplu yorumu yok.

Ek olarak 100 kişiden 3-5 kişi sorun yaşıyorsa bu karta sorunlu demek doğru değil. 6000 serisi verimlilik ve performans dışında genel olarak iyi bir seri değil. 7000 ile genel anlamda daha iyi hale getirdiler ama teknolojide battılar, ki AMD'nin en kötü kısmı yazılım tarafı hiç güven vermemiştir insanlara. AMD'yi alan da ucuz diye alıyor yoksa niye alsınlar :D

Ayrıca bana kalsa bu kartlara bu parayı da vermem, 6K'ya gider cillop gibi 3070 kovalarım yoluma bakarım. Sıfır olarak alınacak kart A750'dir hem yeni cıktı hem de dediğim gibi yazılım kısmında daha iyi olacak göreceksin, ki iyice bakarsan her sürücüdeki artışla beraber adamların 6600 XT'ye göz kırptığını görürsün.

Neyse sen en iyisini bilirsin kardeşim, bak keyfine. Sen önerini yap nedenlerini belirt, alacak kişinin aklında fikir oluşsun kendi kararıyla alsın. 6600 alan adam sorun yaşarsa gelir seni bulur onu da bil yani, aldığı gibi Wattman yiyen çok arkadaşım oldu. Düşün ki ayar çekme konusunda falan da iyiyim ona rağmen bulaşmıyorum 6600 kullandıktan sonra.

Şu lafınla bile kendini çeliştirdin ya ne diyeyim sana... Kullanmadığın kart hakkına yorum yapmayıver o zaman? Elindeki 5600G'nin dahili GPU'suna yorum yapıverirsin bu durumda.
Neresi çelişki? 5600G'nin dahili GPU'su hakkında gram yorumum yok. Hakkında bir kere bile konuşmadım hatta. Benim sahip olup da konuştuğum parçalarda da kendi deneyimimin neredeyse hiçbir payı bulunmaz.
Ben sana aldırdığım arkadaşlarımdan gelen yorumları söylüyorum sen kalkmışsın kişisel deneyime göre diyorsun, o halde senin önerdiğin Axle 6600'de baştan savma bir öneri olmuyor mu bu mantıkla? Markayı biliyor musun? 6600 kullanıyor musun veya kullandın mı? Arc 750'yi deneyimledin mi? Gibi birçok soruyu sorarım ve cevap veremezsin versen de kulaktan dolma bilgilerle cevap verebilirsin. Kişisel veya kişisel görüşlerin toplu yorumu yok.
Deneyen hocalarımızın ve yabancı kaynaklardan edindiğim bilgilerdir. Kaç kere yazdım Reddit'te Arc'ın sorunlu olduğuna dair ama bir kişi bana karşı çıkmadı. Herkes de aynı şeyi söylüyor zaten.
Ayrıca bana kalsa bu kartlara bu parayı da vermem, 6K'ya gider cillop gibi 3070 kovalarım yoluma bakarım. Sıfır olarak alınacak kart A750'dir hem yeni cıktı hem de dediğim gibi yazılım kısmında daha iyi olacak göreceksin, ki iyice bakarsan her sürücüdeki artışla beraber adamların 6600 XT'ye göz kırptığını görürsün.
Performans hariç pek bir şey önemli değilse RX 580 8 GB alınmasında da pek bir sorun yok. A750 çöpünü aklayamıyorsunuz yine.

Son düzenleme:
Tartışma baya uzamış körüklemek veya uzatmak değil de amacım hatta Intel ekran kartlarının güncel durumuyla da pek alakalı değil ama dolaylı yoldan ilgilendiriyor yazacaklarım. Intel işlemcili Asus Zenfone çıktığında ısınma ve şarj gibi sorunlar vardı. Ne de olsa Intel güncellemeyle hallolur demiştim ama bırakın hallolmayi destek bile verilmedi öylece kaldı sonra zaten piyasadan silindiler. Intel bu segmentte basarısiz olursa desteği tamamen çekebilir benim kafamda yani. O yüzden tamamen piyasaya yerleşene kadar şahsen piyasanin yarı fiyatına bile olsa Intel ekran kartı asla almam.

Tartışma baya uzamış körüklemek veya uzatmak değil de amacım hatta Intel ekran kartlarının güncel durumuyla da pek alakalı değil ama dolaylı yoldan ilgilendiriyor yazacaklarım. Intel işlemcili Asus Zenfone çıktığında ısınma ve şarj gibi sorunlar vardı. Ne de olsa Intel güncellemeyle hallolur demiştim ama bırakın hallolmayi destek bile verilmedi öylece kaldı sonra zaten piyasadan silindiler. Intel bu segmentte basarısiz olursa desteği tamamen çekebilir benim kafamda yani. O yüzden tamamen piyasaya yerleşene kadar şahsen piyasanin yarı fiyatına bile olsa Intel ekran kartı asla almam.
Ha bir de tutturamayıp defolup gitme ihtimalleri de var. GPU pazarından pay almak zordur kartlar çok iyi olsa bile. Bir bakmışsın kart elinde patlamış. 😁

Ek olarak Wattman sandığınız gibi RAM'den çok kaynaklanan bir sorun değil. Direkt AMD yazılımındaki sorun, AMD'nin ve parti üreticilerinin verdiği gereksiz fazla voltaj yüzünden yeniyor.

Wattman başlı başına bir sorun değil, bir sorunun sonucudur. Herhangi bir sebepten kaynaklanan çökmeler, ani kapanmalar sonucu Wattman sürücü ayarlarını sıfırlar. Bu da Wattman "hatası" diye bildiğimiz olaydır. Genellikle stabil olmayan Overclock(Sapphire gibi markaların fabrikada ekran kartına yaptığı ve XMP de dahil) ayarlarından kaynaklanır. Ben yaklaşık 1.5 yıldır RX 6600 kullanıyorum, Overclock ayarlarımdan emin olduğum hiçbir zaman çökme yaşamadım.

22.5.1 sürümünden 23.11.1 sürümüne kadar bütün sürücüleri yüklemiş birisi olarak genel olarak çoğunluğun sorun yaşadığı sadece 2 sürücüye denk geldim: 23.9.2 ve 23.9.3. O hatalar da 23.10.1 sürümünde düzeltildi. O ikisi hariç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. AMD sürücüleri, en azından son 2 nesil için, iyice oturttu diyebiliriz.

Bu arada RX 6600 oyunlarda A750 üstüne 120W ile çıkabilecek bir kart. Kısılmış bir kart olduğu için basit bir Overclock ile %15 civarı performans artışı yaşatabiliyor.

Az daha koyup daha düzgün bir marka model alırdım ben olsam tasarımından dandik olduğu belli oluyor. Ama axle eski marka çok önceden de duymuştum. A750 RX6600 tartışmasına girmeyeceğim ama 6 aydır RX6600 kullanıyorum 1 kere bile WattMan vs herhangi bir hata almadım ben memnunum karttan.

Cidden Intel ekran kartına para mı verdiniz? RX 6660 Trendyol'da şu an 6.500 lira XFX Allah akıl fikir versin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı