RX 6600 bilgisayarda takılma oluyor

begulaa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba. Ben yaklaşık 8 ay önce hazır bir sistem aldım. Son 1, 5-2 aya kadar gayet iyi çalışıyordu ve memnundum. Fakat sonrasında bilgisayar genelinde takılmalar olmaya başladı. Bu takılmalar ilk başta sadece oyunlarda oluyordu, sonradan bilgisayarın masaüstünde de olmaya başladı. Örneğin, tarayıcıyı açarken, ayarları açarken vb. bu durum çok canımı sıktı, bilgisayardan soğudum. Nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri:
Ekran karti: ASUS Dual RX 6600.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Depolama: Twinmos alphapro 1TB M.2 SSD.
RAM: GeIL EVO Spear 16 GB(2x8) 3200 MHz CL16 DDR4 RAM.
Power Supply: Frisby 80+ Bronze 600W.

Arkadaşlar, merhaba. Ben yaklaşık 8 ay önce hazır bir sistem aldım. Son 1, 5-2 aya kadar gayet iyi çalışıyordu ve memnundum. Fakat sonrasında bilgisayar genelinde takılmalar olmaya başladı. Bu takılmalar ilk başta sadece oyunlarda oluyordu, sonradan bilgisayarın masaüstünde de olmaya başladı. Örneğin, tarayıcıyı açarken, ayarları açarken vb. bu durum çok canımı sıktı, bilgisayardan soğudum. Nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri:
OCCT ile PSU testi yaparmısınız? Çok dandirik bir marka güç kaynağınız var. Arızalı ise yetersiz güç verdiği için takılma yapıyor olabilir. Tabi sorunsuz çıkarsada değiştirmenizi öneririm.

OCCT ile PSU testi yapar mısınız? Çok dandik bir marka güç kaynağınız var. Arızalı ise yetersiz güç verdiği için takılma yapıyor olabilir. Tabii sorunsuz çıkarsada değiştirmenizi öneririm.

OCCT'yi kurdum Power testi yaptim ama degerlere nereden bakicagimi cozemedim YouTube'a falan da yazdim bir sonuç bulamadim.

BIOS sürümün nedir? Bir de ilk olarak disk testleri yapıp sonuçları yolla.
Korsan yazılım, optimiazyon aracı veya sürücü bulucu kullandın mı?

Korsan yazilim falan indirmedim hiç BIOS surumune nereden bakilacagini ve disk testini nasıl yalacagimi bilmiyorum yardimci olabilir misin?

BIOS sürümün nedir? Bir de ilk olarak disk testleri yapıp sonuçları yolla.
Korsan yazılım, optimiazyon aracı veya sürücü bulucu kullandın mı?

BIOS sürümünü öğrendim simdi.
BIOS Sürümü/Tarihi: American Megatrends ınc. 3002, 24.02.2023

Son düzenleme:
OCCT'yi kurdum Power testi yaptim ama degerlere nereden bakicagimi cozemedim YouTube'a falan da yazdim bir sonuç bulamadim.
Değer durumu yok, uzun süreler boyunca durduktan sonra çöküp, çökmediği önemli.
Genede anakart kısmından 3.3V, 5V, 12V kanallarını kontrol edebilirsiniz. Yakın değer vermesi lazım.

Sistem özellikleri:

Anakartı yazmayi unutmusum kusura bakmayin anakartim: ASUS Prime A520M-K

BIOS sürümü için BIOS'a girip bakabilirsin yada AIDA aracı ile'de bakabilirsin.

BIOS sürümü için BIOS'a girip bakabilirsin ya da AIDA aracı Ile'de bakabilirsin.

Baktim hocam guncelliyorum simdi BIOS'u.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı