RX 6600 ekran kartı çöküyor

Murat Koçak

Kilopat
Yer
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston Fury Beast 2x8 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus 500 GB
Ekran kartı
Sapphire AMD Radeon RX 6600
Anakart
Gigabyte A320M-H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba, dün akşamdan oluşan bir sorun, AMD uygulamasında anlık kayıt özelliği aktifken hangi oyunu oynarsam oynayayım, bir yandan oynarken bir yandan yan ekrana video açıp tam ekrana aldığım zaman oyun çöküyor, AMD uygulamasıda rapor veriyor, dünden beri denemediğim ayar kalmadı BIOS'u sıfırladım, format attım, AMD ayarlarına hiç ellemedim, tek çözüm anlık kayıt özelliğini kapatınca düzeliyor hiçbir sorun kalmıyor ama bunun sebebi sizce nedir tam sorunu anlamak için ne gibi bir test yapmam gerekiyor?

RX 6500 XT kullanıyordum o kartta diğer kartlarda olan video kodeği gibi bir özellik yoktu o yüzden kaydı işlemciden alıyordu. Senin kartında karttaki o özelliği sağlayan parça hasar almış ya da bozulmuş olabilir. Tamamen teori olarak konuşuyorum. Ayalarda videoyu işlemci üzerinden alma gibi bir ayar varsa onu dener misin? O şekilde hata almıyorsan problem dediğim gibi olabilir.

Öyle bir ayar yok, bu zamana kadar sorunsuz kullandım dün garip bir şekilde bu sorun ortaya çıktı, driver vs. eski sürüme döndüm ama fark etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…