RX 6600 FPS düşüklüğü

Kalıplısucuk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, AMD Adrenalin'den yeni sürümü kurmadan önce her şey gayet normaldi. Elden Ring'de en yüksek ayarlarda 60 FPS çok rahat bir şekilde alıyordum. Şimdi ise yeni driverdan sonra Low'da, Medium'da, high ve Maximum'da hiçbir şekilde değer değişmemek üzere 44-50 arası FPS görüyorum. Bilgisayarım daha yeni, ama iki-üç farklı driver daha denedim hepsinde de aynı şey oldu. İlk başta sistem montajda kurulan ekran kartı driverına dönmek istedim fakat aklımda bir soru var. Aygıt Yöneticisi'nden eski sürüme dön deyince benim yüklediklerime mi dönecek yoksa en eskisine mi? Böyle bir durumda ne yapmam gerek? Bilgisayarı aldığımda hiçbir sorun yoktu sadece adrenalin kurmak istemiştim açıkçası.

Eski sürücüye dönüldü. FPS düzeyi yeniden 59-60 düzeyinde seyretse de bu sefer farklı bir sorun çıktı ortaya. Crash yiyorum. Hem de çok hızlı. Etrafıma dönüyorum 10 saniye içinde oyun donuyor ve kendiliğinden kapanıveriyor. Diğer girişimde de yeniden 10 saniye içinde dondu ve kendiliğinden kapandı. Ve ekstradan farklı bir sorun daha ortaya çıktı. Artık MSI Afterburner crashlerden sonra ekran kartının sıcaklığını görememeye başladı. Bildiğiniz ekran kartının kaç derece olduğu görülmüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    18 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Merhabalar cevabınız için çok teşekkür ederim. Acaba DDU'yu yanlış mı kullandım? AMD Adrenalin'den mavi ekran yememek için DDU kurup AMD Adrenalin indirip ilk başta PRO versiyonunu kullandım. Sonra baktım FPS'den ciddi kayıp var, normal AMD Adrenalin Edition geçtim 27. versiyon mu neydi. Sonra ise isteğe bağlı olan 3.yü denedim. Hiç birinde olmadı. Az önce sürücüyü eski haline döndürdüğümde ise FPS düzeliyor fakat crash söz konusu oluyordu. Şimdi en günceli Aygıt Yöneticisinden yeniden indirdim. Bu sefer Crash ve ısınma gibi sorunlar ortadan kalktı fakat FPS'de çok ama çok ciddi bir kayıp var. Ve bu kayıp lowda mediumda falan hiç bir şekilde değişmiyor bana aynı FPS'i veriyor. Aynı zamanda Elden Ring'de çok rahat 75leri gören işlemcim R5 5600 64 dereceyi geçmiyor. Aynı zamanda hemen hemen 69 70de çalışan RX 6600 ekran kartım 55 dereceyi geçmiyor. Performans kaybı var.

Tam olarak DDU'da yapmam gerekenleri anlatabilir misiniz bi de size zahmet olacak ama DDU'nun indirme linki gerekiyor. Acaba yanlış yerden mi indirdim bilmiyorum.

Bu videodan biraz destek alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Atacağım linke şu ikisinden birine tıklayın.

Silme işlemleri tamamlandıktan ilk attığım linkteki 625 MB olan driveri kurun.

Yeniden merhaba hocam, şu an 625 MB'lik indirme işlemi olurken size yeniden bir şey sormak istiyorum. Ben buradan yeniden Driver kurulumu yapar iken yukarıdaki 46mblik dosyayı seçerek otomatik taramasını istemiştim. Ve tavsiye edilen olarak 27.7.2'yi zaten denemiştim. Yine de şimdi bu linkten bir daha deneyeceğim ama acaba DDU tam olarak silemiyor olabilir mi? Yani sil ve yeniden başlata basıyorum pc yeniden başlıyor fakat emin olamadım.

DDU siliyor. 625 MB olanı daha sağlıklı.

Kurulumdan sonra yazacağım hocam.

Hocam Full İnstall şeklinde kurulumu tamamladım. Yeniden başlattım her şey açıldı rahattı. Oyunu açtım. FPS'te çok normaldi düz 60'dı artık. Mutlu mesutluğum 10 saniye sürdü. Tak oyun dondu ve gene masaüstündeyim. Nasıl çözeceğim hiç bir fikrim yok.

Son düzenleme:

Tekrar denediniz mi girmeyi?

Son düzenleme:

Format sonrası driver zaten silinir. Direkt kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…