RX 6600 FurMark testinde 65 derece oluyor

muhammetaksu

Hectopat
Daha fazla  
MSI Mech 2X RX6600 model ekran kartım var. Kartını biraz takip ettim ve boşta bazen 60 derecelere kadar çıktığını gördüm. Daha sonra fan açıyor 50 derecelere kadar soğutup tekrar aynı döngüye giriyor. Bu kartın boştayken 60 dereceye kadar çıkması normal midir? Furmarkta ise fan açıkken en fazla 60-65 arası dolanıyor.
Bir de Furmark testi esnasında kart tam kapasite çalışmasına rağmen 100 watt'ı geçmiyor. Bunun TDP değeri 132 watt olması gerekmiyor mu? Ayrıca test esnasında Core boost değerlerine çıkmıyor normal en yüksek değerde çalışıyor.

Kartın TDP'sinin 132W olması illa onu çekecek anlamına gelmez. Ek olarak Furmark'ın soktuğu yük daha farklı, VRAM'lere daha çok odaklanıyor çekirdek frekansındansa. Ben kendi kartımı overclock yaparken Furmakr testini geçmesini bu nedenle yeterli görmüyorum. Burada geçen değerler oyunlarda çökebiliyor, Furmark'ta 100W tüketen kart ağır bir oyunda 120W tüketebiliyor.

Boşta 60 derece olması kısmına gelirsek ya kasanın içi alev alev ya da VRAM saat hızın maksimumda çalışıyor. Monitörün 144Hz ise onu 120Hz'e çekip bir de öyle bak.

3 monitör var üçü de 60hz. Kasamın bir soğutması yok açıkçası fakat kasayı ısıtan bir şey de yok. Hiçbir yük yokken 60 dereceye durduk yere çıkması can sıkıcı.

Benim RX 6600 boşta 40 derece lakin fanlar %25'e ayarlı. %0 ise %25'e kadar çekebilirsin.
Evet bu MSI Mech modeli sanırsam 60'tan sonra fan açıyor. Benim merak ettiğim boşta 60 derece normal mi? Ayrıca Youtube videolarda ve masaüstünde de kasılmalar oluyor bunun da sebebini bulamadım kaç defa temiz driver kurmama rağmen. Bir sorun mu var çözmeye çalışıyorum. Bir önceki ekran kartım 750 ti vardı hiç böyle problemler olmamıştı.

60'dan sonra fan açıyorsa ve kasa da iyi değilse boşta o değerlere çıkar kart tabii ki. MSI Afterburner indirip düşük devirlerde fanını çalıştırırsan sıcaklık o kadar yükselmez.
Anladım teşekkür ediyorum. Kasılma sorunlarıyla ilgili bir tahmininiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…