RX 6600 için işlemci önerisi

  • Konuyu başlatan gorko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 446
Bütçe
3 - 4,5k

gorko

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2022
Mesajlar
3.289
Çözümler
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
Anakart
B450M-K II
Merhaba, RX6600 ekran kartım var. Şu anda halihazırda Ryzen 5 5500 kullanıyorum. Çok fazla ısınıyor, oyunlarda istediğim FPS değerlerini göremiyorum. Ekran kartımın yanında düşük kalıyor yani biraz. Fiyat performans olarak işlemci arıyorum 0 olarak, aklımda 5600 var fakat fiyat farkına değer mi veya daha iyisi var mıdır bu fiyatlara diye buraya sormak istedim.
 
En mantıklısı 5600 veya 5600X. Bundan sonraki ise 5700x3D.

Bir de yanına soğutucu almanız gerekiyor. 5500 de bile ısındığını söylüyorsunuz.


Daha uygun bütçede bir soğutucu yok mu fiyat/performans? işlemcinin yarısı kadar zaten bu.
 
Hayır yok. Bu ürün fazlasiyla F/P ürün. 500-600e kule tipi soğutucular var almaya değmez ama. Para biriktirip bunu alın.

Ayrıca bir şey soracağım. Ben şu anki işlemcim ısınıyor diye zamanında termal macunu yenilemiştim kendim. Fakat sıcaklıklarda hiçbir değişim olmadı. Neden kaynaklanmış olabilir?
 
Ayrıca bir şey soracağım. Ben şu anki işlemcim ısınıyor diye zamanında termal macunu yenilemiştim kendim. Fakat sıcaklıklarda hiçbir değişim olmadı. Neden kaynaklanmış olabilir?
Kasa havalandırması yetersiz olabilir veya stok fan kullandığınız için çok etkili olmayabilir. Macunu yanlış sürmüşsünüzdür. Bir çok etken var.
 
Hocam Rx 6600 ile sizdeki işlemciyi kullanıyorum bende çatır çatır çalışıyor ısınma vb birşey yok kasamın da kendi fanları çalışmıyor ona rağmen yani. Sizdeki durum biraz garipmiş zaten 5500 çok çok güçlü bir işlemci de değil termal macun yenilemenize rağmen ısınması bana garip geldi. Stok soğutucu kullanıyorsanız onu değiştirmeniz belki etkili olabilir.
 
Hocam RX 6600 ile sizdeki işlemciyi kullanıyorum bende çatır çatır çalışıyor ısınma vb bir şey yok kasamın da kendi fanları çalışmıyor ona rağmen yani. Sizdeki durum biraz garipmiş zaten 5500 çok çok güçlü bir işlemci de değil termal macun yenilemenize rağmen ısınması bana garip geldi. Stok soğutucu kullanıyorsanız onu değiştirmeniz belki etkili olabilir.

Stok soğutucu kullanıyorum fakat önceden sıcaklıklar böyle değildi. Yanlış mı yaptım bilmiyorum. Termal macunuda kaybettim yenisini almak zorundayım şimdi. ( sizi de geçende gördüm forumda bu konuyla ilgili soru soracaktım sizdeki performans nasıl falan diye profilinize girilmiyor diye yazamamıştım :D )
 
Stok soğutucu kullanıyorum fakat önceden sıcaklıklar böyle değildi. Yanlış mı yaptım bilmiyorum. Termal macunuda kaybettim yenisini almak zorundayım şimdi. ( sizi de geçende gördüm forumda bu konuyla ilgili soru soracaktım sizdeki performans nasıl falan diye profilinize girilmiyor diye yazamamıştım :D )
Birşey soracak olursanız etiketleyebildiğiniz konuda etiketleyin yanıtlarım mutlaka. Bu arada işlemci kaç dereceleri görüyor? Eskiden kaç derecelerdeydi şimdi kaç derece arada ne kadar fark var? 5500 zaten stok soğutucuyla çok ısınmaması gereken bir işlemci AM4'teki stok soğutucular pek iyi değil ama dediğim gibi 5500 zaten çok güçlü değil üstelik ekran kartınız da çok güçlü olmadığından öyle işlemciyi full kullanma durumu da yok. Bi garip geldi bana açıkçası.
 
Bir şey soracak olursanız etiketleyebildiğiniz konuda etiketleyin yanıtlarım mutlaka. Bu arada işlemci kaç dereceleri görüyor? Eskiden kaç derecelerdeydi şimdi kaç derece arada ne kadar fark var? 5500 zaten stok soğutucuyla çok ısınmaması gereken bir işlemci AM4'teki stok soğutucular pek iyi değil ama dediğim gibi 5500 zaten çok güçlü değil üstelik ö ekran kartınız da çok güçlü olmadığındanyle işlemciyi full kullanma durumu da yok. Bir garip geldi bana açıkçası.

Eskiden kaç dereceydi bilmiyorum aslında, bilgisayar bir aralar kapanmaya başladı kendiliğinden. Bende araştırdım sıcaklıklarıma baktım ve sorun sıcaklıktan kaynaklanıyormuş. Ayrıca CS2 oynuyorsanız ortalama fps değerleriniz neler?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı