RX 6600 için işlemci önerisi

Bütçe
5000-7000

M2 Vidası

Decapat
Daha fazla  
Şu an i3 13100F kullanıyorum işlemcimi ve anakartımı değiştireceğim ileriye dönük bir işlemci almak istiyorum ekran kartımı da değiştireceğim işlemci olarak ne önerirsiniz? (anakartı işlemciye göre alacağım o yüzden AMD'ya da Intel fark etmez.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an i3 13100F kullanıyorum işlemcimi ve anakartımı değiştireceğim ileriye dönük bir işlemci almak istiyorum ekran kartımı da değiştireceğim işlemci olarak ne önerirsiniz? (anakartı işlemciye göre alacağım o yüzden AMD'ya da Intel fark etmez.)

AM5 için R5 7500F iyidir hocam ama bütçe belirtirseniz ona göre daha iyi öneriler olabilir.

Bütçeyi yazmıştım hocam detaylarda.

Bütçen varsa AM5'e geç, düzgün bir anakart + 7500F öneririm. Birkaç yıl sonra ise ihtiyacın olursa 3D işlemci alırsın.

AM5 için R5 7500F iyidir hocam ama bütçe belirtirseniz ona göre daha iyi öneriler olabilir.

Hocam sadece oyun oynamak için R5 7500 F en iyisi midir bu bütçede.

Bütçeyi yazmıştım hocam detaylarda.

Hocam sadece oyun oynamak için R5 7500 F en iyisi midir bu bütçede.
7500F hemen hemen 5600'e benzer bir işlemci ama daha iyi tabii ki, daha yüksek frekans hızı ve daha fazla önbelleğe sahip o yüzden performans olarak çok daha iyi. Bende senin gibi i3 12100f kullanıyordum ama ekran kartım 6650 xt olduğu için bf5 gibi oyunlarda deli gibi drop yiyordum çünkü işlemci bu kartı bile besleyemiyordu, hatta hunt showdown da çözünürlüğü 2k yapsam bile işlemci kullanımı %80 ve üstü oluyordu. Bende gittim herşeyi sattım ve ileriye dönük sıfırdan sistem dizdim kendime, şuan b650m ds3h + 7500f kullanıyorum ve bu platformun sonu geldiğinde işlemciyi 3d bir işlemci ile değişip kendime güzel bir ekran kartı alacağım. Eğer kendime en başta sistem alırken düzgün bir Am4 sistem dizmiş olsam yaptığım onca marafla sadece yeni bir ekran kartı alırdım ve kullanmaya devam ederdim ama temeli sağlam atmadığım için herşeyi değişmek zorunda kaldım maalesef.

Ama bütçeni düşünerek yap bu tür şeyleri, masraflı oluyor çünkü.

Am 5'e geçmek zor biraz bu bütçede anakart değişecek RAM değişecek şu anki anakart DDR5 değilse işlemci değişecek.

Hocam RAM değişmeyeceğim 32 GB 3200 MHz RAM'im var zaten bana gayet yetiyor. Anakartımı ve işlemci her türlü değiştirecektim. İşlemci ve anakart için bütçem ayrı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı