RX 6600 için işlemci önerisi

mstfclc

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
i3 12100F.
RX 6600.
H610 anakart mevcut.
Sizlerden ricam ekran kartıma uyumlu bana en guzel performansı verecek Intel işlemcı onerı. Elımdekını degıstırmeme degecek anakartım ve ekran kartımla uyumlu en ıyı çalışcak işlemcı nedir?(hıkayelı ve FPS oyunları oynuyorum)Teşekkürler.

Intel önermem AMD olur derseniz hem işlemci hem de anakart önerebilirim peki RAM'iniz DDR kaç.

Intel'in devri bitiyor ama AMD Ryzen 5 5600X alabilirsiniz anakart olarak da ASUS Prime A520M-R 5100 MHz OC alabilirsiniz (tabii DDR4 RAM kullanıyorsanız)

Aynı işlemciyi ve aynı ekran kartını kullanıyorum. İstersen Online oyunlarda performans artışı olsun diye 2 tane daha fazla çekirdeği bulunan i5-12400F'e upgrade edebilirsiniz. Ama hikayeli takılıyorsan çok da gerek yok. İşlemcin ekran kartına yetiyor zaten.

Aynı işlemciyi ve aynı ekran kartını kullanıyorum. İstersen Online oyunlarda performans artışı olsun diye 2 tane daha fazla çekirdeği bulunan i5-12400F'e upgrade edebilirsiniz.

Değecek bir upgrade değil, performansta aşırı minimal farklar görür. En mantıklısı para biriktirip i5 14400F veya 13400F alıp yanına da bir Arc B580 (sıfır) veya RTX 3080 (ikinci el) çakması en mantıklısı olur.

Intel önermem AMD olur derseniz hem işlemci hem de anakart önerebilirim peki RAM'iniz DDR kaç.

Intel'in devri bitiyor ama AMD Ryzen 5 5600X alabilirsiniz anakart olarak da ASUS Prime A520M-R 5100 MHz OC alabilirsiniz (tabii DDR4 RAM kullanıyorsanız)
ddr4 kullanıorum

cevaplar için ayrı ayrı teşekkurler.

Değecek bir upgrade değil, performansta aşırı minimal farklar görür. En mantıklısı para biriktirip i5 14400F veya 13400F alıp yanına da bir Arc B580 (sıfır) veya RTX 3080 (ikinci el) çakması en mantıklısı olur.
İsterseniz 2 işlemci arasındaki farkı YT testlerinden izleyebilirsiniz. Aradaki fark minimal falan değil, bayağı bir fark var. Özellikle Online oyunlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı