RX 6600 ile Minecraft'ta ekran yırtılıyor ve performans düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

Xelnoxs

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
MSİ SPATİUM M371
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
ASUS H610M-K
İşlemci
İNTEL İ5 12400F
Merhaba bende aşağıda yazdığım sistem özelliklerine sahip bir bilgisayar var. Ben bu bilgisayarda 2-3 hafta önce filan cr ve SonOyuncu'da hiçbir sorun yaşamıyordum. Bu arada cr ve SonOyuncu'yu bilmeyenler için söyleyeyim Minecraft tabanlı mini Games sunucuları aynı Hypixel gibi. Neyse oyunda FPS yüksek 700 vs ama ekranda yırtılmalar oluyor yani bir donma hissiyatı gibi.

FPS'i monitörümün Hz sabitliyim dedim 180 Hz monitörüm var. Neyse işte yaptım yine aynı sorun monitörün ayarlarından da değişken yenileme hızını açtım yine aynı sonra bilgisayara gittim sıfır format attım yine aynı sorun. Oyunu kaç defa sildim yükledim yine aynı. Bir de şu an cr hiç açılmıyor ya da bazen açılıyor. Eskiden en azından açılıyordu sonra SonOyuncu açılıyor ama o da böyle yüklenmiyor hiçbir şey. Bir de şey test ettim normal Minecraft'dan 1.8.9 sürümlerine vs girmeye denedim onlarda da öyle oluyor. Bir de garanti olsun diye 1.20.1 ile girdim onda öyle bir sorun yok.

Bir de belki driver kaynaklıdır dedim 1 ay öncesine kadar ya da ona yakın olan bir driver yükledim yine aynı. Bilgisayarda garip bir ayar da yapmadım. Bir de Java 8 kurdum olmadı Java 21 kurdum olmadı. Yani başka ne yapabilirim? Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Bu arada cr dediğim C-r-a-F-t-r-i-s-e bilginiz olsun.

Sistem özelliklerim:

Ekran kartı: AMD RX 6600 8 GB Dual.

İşlemci: Intel i5 12400F.

Anakart: ASUS Prime H610M-K D4.

RAM: Corsair Vengeance LPX (8x2) 16 GB RAM.

Kasa: ASUS A21 Plus mesh Gaming kasa.

SSD: MSI Spatium M371 1TB M.2 SSD.

Soğutucu: Thermalright Assassin X 90 SE ARGB kule tipi soğutucu.

Güç kaynağı: MSI MAG A600dn 600W.

Monitör: ASUS VG249Q3A.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı