RX 6600 input lag olmadan ve düşük güç tüketimi ile oyun oynamak mümkün mü?

abc_123

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, RX 6600 kullanıyorum.
V-Sync veya FPS limit olmayınca GPU 100W 65-70 derece arası çalışıyor ve yüksek ses çıkarıyor. V-Sync veya FPS limit uygulayınca ise GPU 40W 50 derece civarında sessiz çalışıyor.
V-Sync açmayınca monitörde hafif yırtılma oluyor ve GPU sesi rahatsız ediyor ancak V-Sync açınca da çok fazla input lag oluyor, Online oyunlarda sıkıntı çıkarıyor.
İnput lagsız ve düşük güç tüketimi ile oyun oynamak mümkün mü?
Sorum biraz karmaşık, umarım düzgün anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Kartın frekansını kısabilirsin? Kısaca Cyberpunk 2077'de denedim, benim 6600 XT stok 135W çekip 2550Mhz'de bu değerleri verirken.

Screenshot_12.jpg

Radeon Software üzerinden frekansı 1000Mhz'e düşürdüğümde 41W çekmiş, sıcaklık azalmış ve FPS de 43'lerde dolanmış.

Screenshot_11.jpg

Screenshot_10.jpg

Bu basit bir örnekti sen de bu şekilde "maks. frekans" yazan yerden ideal FPS değerlerine kadar düşürerek deneme yanılma yöntemi ile inersin. Üzerine voltajı da biraz kısarsın bu kadar.

Kartın frekansını kısabilirsin? Kısaca Cyberpunk 2077'de denedim, benim 6600 XT stok 135W çekip 2550Mhz'de bu değerleri verirken.

Eki Görüntüle 1624283

Radeon Software üzerinden frekansı 1000Mhz'e düşürdüğümde 41W çekmiş, sıcaklık azalmış ve FPS de 43'lerde dolanmış.

Eki Görüntüle 1624285

Eki Görüntüle 1624286

Bu basit bir örnekti sen de bu şekilde "maks. frekans" yazan yerden ideal FPS değerlerine kadar düşürerek deneme yanılma yöntemi ile inersin. Üzerine voltajı da biraz kısarsın bu kadar.
Teşekkürler hocam, bu işleme undervolt deniyordu sanırım dimi? Araştırıp deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı