RX 6600 oyunda %100 kullanması ve sıcaklığın 75-76 derece olması

ferdicyln

Centipat
Daha fazla  
Selam, sistemim bu;

İşlemci: i3 12100F.
Anakart: Intel H610M SH2 DDR4.
RAM: 16 GB RAM DDR 4
Ekran kartı: RX 6600 8 GB.
Kasamda da 4 tane fan var.

Ve sorumda şu olacak. Ekran kartı boşta iken 47 derece de ve şu oyunlarda ise;

- Forza Horizon 5 Ekstrem grafikte 72 Hz, Ekran kartını %100 kullanıyor ve sıcaklığı 75-76 derece arası,
- FIFA 23 Ultra grafikte 72 Hz, Ekran kartını %90-99 arası kullanıyor ve sıcaklığı 75-76 derece arası,
- Injustice 2 Ultra grafikte 72 Hz, Ekran kartını kaç kullanıyor bilmiyorum ama herhalde 90-99 olmalı ve sıcaklığı 75-76 derece arası,
- Spider-Man'in PC'ye çıkan son 2 oyunu da bu tür değerlerde kısacası

Ekran kartımın oyunda %100 kullanması ve sıcaklığın 75-76 dereceleri normal mi yoksa ileride ekran kartına hasar verme gibi durumu var mı? Diye öğrenmek istedim.

Normalde yüzde yüz kullanması güzel bir şey diye biliyorum ama sıcaklığının 75-76 derecelerde görmesi normal mi onu bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
%100 kullanması normal. Sıcaklıklar da fena değil. Ekran kartı modeline veya kasanın havadar olmasına göre değişir sıcaklıklar. Sapphire Pulse mu modeli?
kasa diğer yeni tip kasalara göre küçük, önde tek fan, arkada bir fan ve anakartın altında 2 fan var. Ekran kartımda aynen Sapphire Pulse modeli.

kasa diğer yeni tip kasalara göre küçük, önde tek fan, arkada bir fan ve anakartın altında 2 fan var. Ekran kartımda aynen Sapphire Pulse modeli.
Sapphire Pulse RX 6600 ısınan bir model diğer modellere göre. Bir de kasanızın yan kapağını açınca sıcaklıklar fazlasıyla düşüyorsa kasanıza temiz hava girmiyor demektir.

Sapphire Pulse RX 6600 ısınan bir model diğer modellere göre. Bir de kasanızın yan kapağını açınca sıcaklıklar fazlasıyla düşüyorsa kasanıza temiz hava girmiyor demektir.
kasamı değiştirsem fena olmaz o zaman, önde 3 fan arkada 1 fanlı olan ve RGB ışıkları olan geniş büyük kasalar daha iyi olacak sanırım şu an ki kasama göre

kasamı değiştirsem fena olmaz o zaman, önde 3 fan arkada 1 fanlı olan ve RGB ışıkları olan geniş büyük kasalar daha iyi olacak sanırım şu an ki kasama göre
Dediğim şekilde yapınca çok fazla fark oluyorsa evet kasa değiştirmenizde fayda olur. Şu anki modeli ne?

Dediğim şekilde yapınca çok fazla fark oluyorsa evet kasa değiştirmenizde fayda olur. Şu anki modeli ne?

Hocam kasa küçük ve 2. el. Markasını bilmiyorum önünde Game Booster yazıyor. Ben de ya 2 fan daha takıp 6 fan yapacağım etkisi olur mu bilmem ya da yeni tip kasa alacağım. Belki de fanlar dandik bilemem. Kapağını açıp deneme yaptığım da 4 5 derece oynadı. Forza 5 de ekstrem grafikte 70 71 derece gördü kapağı açıkken kapalı iken 75 76 derece. Belki de yeni tip önde 3 arkada 1 fanlı RGB ışıklı kasa alırsam hem kasanın boyutu da büyüyor biraz daha etkisi olabilir.

Hava akışını iyileştirirseniz 5-6 derece sıcaklıkları düşürebilmeniz mümkün. Bende de aynı kart mevcut, 69-70 derecelerde seyrediyor tam yükte.

Benim kasanın havalandırması ve fanları dandik sanırım o derecelere düşürmek için ya 2 fan daha takıp 6 fan yapacağım ya da değiştirip yeni tip kasa alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…