Çözüm RX 6600 oyunlarda kasma ve takılma çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cevap için sağ olun hocam.
Ben daha yeni RX 6600 aldım 2-3 gün oluyor. İlk başta AMD Adrenalin Edition kurmuştum. Oyunlarda FPS yüksekti ama kasıyor gibi gözüküyordu. Sonra DDU ile sürücüleri silip driver only şekilde yükledim o zaman düzeldi ama ekran kartını yönetebileceğim bir uygulama yoktu. Sonra her şeyi silip Pro Edition kurdum. Şu an oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok ama YouTube'da videoları ileri alırken çok uzun sürüyor veya sayfayı aşağıya indirirken kasıyor sebebini bilmiyorum.

@vovox1907 hocam bu şekilde kurunca ne oluyor tam olarak? Bu konuyu görünce denemek istedim bende de düzeldi oyunlarda kasma ve takılma sorunu vardı FPS de düşüp yükseliyordu dediğiniz gibi DDU ile sürücüleri silip aynı sürücüyü bu sefer drivers only seçerek kurdum düzeldi. Radeon yazılımı bu kadar fark ediyor mu?

Amma atmışsın, 720 p de çalışan şeyi 4 k da akıcı açıyorum ne demek?

Amma atmışsın, 720p de çalışan şeyi 4 k da akıcı açıyorum ne demek?

Mesela Full install seçeneği ile AMD driver yükledikten sonra ilk oynadığım oyun Far Cry 3 720p de en düşük ayarda açınca bile acayip kasıyordu donuyordu ama AMD yazılımını kaldırıp bu sefer driver only seçeneği ile kurduktan sonra Far Cry 3 4K Ultra ayarlarda yağ gibi akıyordu. Ve dediğim hiçbir şeyi atmıyorum hepsi kendi deneyimledigim şeyler ama sen bir halt bilmeden konuşmayı marifet sanıyorsun sadece.

Hocam eski konu kusura bakmayın, özür diliyorum. Bende işlemci olarak AMD A8 7650k var ekran kartı olarak AMD Radeon R7 Graphics var. İşlemcimi güncellemek için AMD'nin sitesinden yazılımını indirdim, ekran kartımı bulamadım sitede. Sadece dediğiniz ekran kartı için mi geçerli bu yazılımları silmek yoksa diğer AMD kullananlarda silse etki eder mi? Oyunlarda FPS artmasını istiyorum.

Hocam bu yöntem bende lastiği kastığı için bulduğum bir yöntem. Hem tamamen silmiyorum önce tamamen silip bilgisayari yeniden başladıktan sonra driver only seçeneği ile kuruyorum. Benim tavsiyem AMD yazılımını silip driver only seçeneği ile tekrar kur bir dene daha iyi olabilir belki ayrıca ekran kartının modeli ne tam olarak AMD'nin ekran kartı listesine bakınca bir sürü R7 ekran kartı var ama farklı modellerde resimlerde gözüküyor bir girip tekrar listeye göz at en iyisi. Ekran kartının modelini bulmak için de CPU-Z kullanabilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230330-182742_Brave.png
    138,4 KB · Görüntüleme: 78

Hocam dahili ekran kartı sanırım benimki öyle biliyorum.

R7 dahili olsan. Harici olanı öğren o şekilde indir. Laptop HP ise kendi sitesinden seri no ile driverları kur. AMD'nin sitesinden kurunca harici olan devreye girmiyor

Hocam eski konu kusuruma bakmayın ama Bendede RX6600 var oyunlarda FPS 120-130 olmasına Rağmen Deli gibi Kasma hissiyatı var ne yapacağım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…