RX 6600 - R3 3100 sisteme yükseltme önerisi

Hermeles

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim.

Keşke daha önceden bu yazıyı yazsaydım, 3 gündür karar verememekten, ne yapacağımı bilememekten başım ağrıdı. Konuya şöyle giriş yapayım.

RX6600 ekran kartlı, R3 3100 işlemcili, 16 GB RAM ve A320M-S2H anakartı olan bir sisteme sahibim (PSU 500W). İşlemcim düşük olduğu için onu güncellemek istedim hangi işlemciyi alacağımı bilemedim ve kafamı karıştıran konu şu oldu;

R7 5700X'lere baktım, R5 serisine baktım ama iyi bir işlemci almak istedim R5 5600 bile işimi görürdü onun farkındaydım fakat sonrasında ekran kartını yükseltmek isteyeceğim için yüksek bir işlemci almak istedim ki tekrar değiştirmek zorunda kalmayayım (RX 9060 XT). Fakat anakartım da giriş bir anakartı şimdi RX 9060 XT alsam ve ona uygun bir işlemci alsam galiba anakartı da değiştirmem lazım, CE PSU'yu da bilmiyorum ya da ekran kartını sonra alsam benim sisteme nasıl bir işlemci gider neleri değiştirmem gerek? Farkındayım çok karışık yazdım ama benim de kafam çok fazla karışık, yardımcı olur musunuz?

Direkt sistemi güncellemek daha mantıklı gibi hocam anlıyorsanız 2. el uygun fiyatlı bulunur ya da 0 alacaksanız DDR5 sistem toplamanızı tavsiye ederim.

Anakart
Olarak bunu tercih etsem?

Ekran Kartı
Olarak bunu düşündüm.

İşlemci önerebilir misiniz? Ayrıca anakart DDR5 destekliyor galiba RAM de almam gerekecek ve PSU da değişmesi lazım galiba :(
Ben sipariş vereceğim, şunlar tam kafamda otursun yardımcı olursan çok sevinirim, sevgilerle.

(Tam DDR4 olsa daha hesaplı olacaktı ama ne yapalım, diğer parçaları satabilirim umarım.)

Anakart
Olarak bunu tercih etsem?

Ekran Kartı
Olarak bunu düşündüm.

İşlemci önerebilir misiniz? Ayrıca anakart DDR5 destekliyor galiba RAM de almam gerekecek ve PSU da değişmesi lazım galiba :(
Ben sipariş vereceğim, şunlar tam kafamda otursun yardımcı olursan çok sevinirim, sevgilerle.

(Tam DDR4 olsa daha hesaplı olacaktı ama ne yapalım, diğer parçaları satabilirim umarım.)

O anakart işlemci ile uyumlu değil direkt full sistem almanız gerekir yeni DDR5 sisteme geçerseniz işlemci anakart RAM setini birlikte değiştirmeniz gerekir.
Anakart için ASUS Prime kendime ve çevreme önermiyorum daha önce A320 Prime kullanmıştım 2,3 kez servise gitti ve bazen M.2 SSD'yi görmüyordu B650 ASUS TUF bakmanızı önerebilirim.
Ekran kartını bilmiyorum hocam.
Yeni sistem alacaksanız DDR4 toplamanızı önermem artık eskidi.

işlemci olarak 7500F işinizi rahatlıkla görür bütçeniz el veriyorsa yukarı çıkabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı