Çözüldü RX 6600 R5 5600X bilgisayar oyun oynarken çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba. Hemen söyleyeyim sistemim RX 6600 R5 5600X ASUS Prime B450 m b II ve Rampage 600W. İlk olarak Watch Dogs Legion'da karşıma çıkan bu sorun büyüdükçe büyüdü artık Minecraft'ta bile olmaya başladı. Tek girebilip hiç siyah ekran vermeyen tek oyun Garry's Mod. Valorant, Counter-Strike 2, Dead by Daylight, Roblox. İşte Unreal oyunlarının hepsi veriyor ve bir de Payday 2 gibi düşük sistem gerektiren oyunlarda bir şey olmadı. Bazen PC boştayken Google açarken veya Steam chatten arkadaşıma yazarken siyah ekran oluyor da oluyor. Sizce sorun PSU'da mı ekran kartında mı? Kart bazen oyun oynatabiliyor, hep öyle siyah ekran vermiyor. Kart 2 senelik 2023 Mayıs'da almıştık. Rampage ise haziran 2023'te alındı. Diğer parçaların hepsi yeni. Arkadaşlar siyah ekran verince aygıt bağlandı sesi çıkıyor ve anlıyorum ki driverlar çöküyor. DDU ile temizleyerek 1 keresinde sorunu engelledim ama artık olmuyor. Her driver çöküşünde 1 kere daha siliyor.

Çözüm

Arkadaşlar daha yeni görebildim RAM'ler sıfır onlarda sorun yok Dual channel 8+8 olarak ben PSU'ya da karttan şüpheliyim. PSU'yu sipariş ettim şu anlık çünkü HWiNFO'da 5V tarafı 4.608'e anlık olarak düşüyordu benim sistemde. Oyun açarken, oyunda tam bir şey yapınca atıyorum bir tuşa basınca oluyormuş gibi hissediyorum. Yani şöyle söyleyeyim bir anda bir şey oluyor sanki voltaj düşüyormuş oluyor tüm oyunlarda böyle.

Formatı 2-3 kez attım. Anakart, RAM, işlemci 2024 1.ara tatilde alınmıştı. Ben bir sürü sorun yaşadım bu sistemde. PC eskiden buna benzer sorun oluyordu SSD bozuk deyip. SSD aldığımda sorun düzeldi. Ekran kartı ve PSU 2 senelik, söyleyeyim onu da.
Arkada çalışan gereksiz programları kapatabilirsin kanka bir de DDU ile kurmak doğruda belki sürücü en son sürümse ekran kartında hata çıkabilir Windows'u falan güncelle ondan sonra 1-3 versiyon öncesini deneyebilirsin PSU'da 600 watt yazıyor mu en önemlisi PSU'da 80 Plus sertifikası var mı bakınız ve aynı sorun bende de var RX 580 kullanıyorum

Driverlarini guncelle guncelse bir eski surume dondur, bunun disinda Windows Defender bazen yilar icinde kendi kendine dosyalarini silip kendini bozuyor format atmak sorununu cozebilir, sorunun donanimsal ise birçok parca olabilir PSU markanin Rampage olmasindan kaynakli bir sorun olabilir gibime geldi pek de iyi bir marka degil.

Sonuç olarak sürücüleri guncelle guncelse sitesinden 1 eskiye cek, format at, geçmezse donanimsaldır, sorun PSU, RAM, anakart ya da ekran karti olabilir.

RAM'dan kaynaklı olsaydı hiç oyuna bile giremezdi bence hocam

Ve büyük ihtimal PSU'dan kaynaklıdır Rampage, everst gibi markalardan PSU almak mantıklı değil

RAM'dan kaynaklı olsaydı hiç oyuna bile giremezdi bence hocam.

Ve büyük ihtimal PSU'dan kaynaklıdır Rampage, everst gibi markalardan PSU almak mantıklı değil.

Bende aynisinj dusunuyorum PSU dur genelde arada bir olan sorunlar yuk altinda olusdugundan yuku voltage degerleri belirler PSU olma ihtimali yuksek.

Dostum AIDA64 ile islemci ve RAM'lere 20 dakika stres testi yapip sonuç sicakliklari paylasir misin bu sekilde yuk altindami coktugnu cokuyorsa sicakliklara gore hangisinden dolayi olduğunu anlamana yardimci olabilir,

FurMark ile de bunlardna sonra ekran karti testi yapabilirsin bunlari yapinca sorunun nerede oldugu kategorisi daralir.

Arkadaşlar daha yeni görebildim RAM'ler sıfır onlarda sorun yok Dual channel 8+8 olarak ben PSU'ya da karttan şüpheliyim. PSU'yu sipariş ettim şu anlık çünkü HWiNFO'da 5V tarafı 4.608'e anlık olarak düşüyordu benim sistemde. Oyun açarken, oyunda tam bir şey yapınca atıyorum bir tuşa basınca oluyormuş gibi hissediyorum. Yani şöyle söyleyeyim bir anda bir şey oluyor sanki voltaj düşüyormuş oluyor tüm oyunlarda böyle.

Formatı 2-3 kez attım. Anakart, RAM, işlemci 2024 1.ara tatilde alınmıştı. Ben bir sürü sorun yaşadım bu sistemde. PC eskiden buna benzer sorun oluyordu SSD bozuk deyip. SSD aldığımda sorun düzeldi. Ekran kartı ve PSU 2 senelik, söyleyeyim onu da.

Çözüm

Cokme sirasinda Windows CTRL Shift b yap ekran skrtini resetle duzeliyorsa ekran akrtinda olma ihtinali cok yuksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…