Çözüldü RX 6600 sistem CS:GO'da düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cnmr

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston 3200 16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
SSD 7300 (yazma) / 6300 (okuma)
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6600
Anakart
Asus TUF Gaming B450
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Aşağıda belirttiğim donanım ve bileşenleri kullanıyorum:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600.
Anakart: ASUS TUF Gaming B450.
Bellek: Kingston 3200 16 GB RAM.
Depolama: SSD 7300 (yazma) / 6300 (okuma)

Counter-Strike: Global Offensive ( CS:GO) oyununda aşırı düşük FPS alıyorum ve oyunun akıcılığı bozuluyor. Bu sorun yüzünden oyun oynama isteğim azalıyor. Ayrıca, ekteki görüntüde işlemci kullanımı %9 ila %0 arasında dalgalanıyor.

Dosya Ekleri

• unnamed.jpg
    352,1 KB · Görüntüleme: 121
Çözüm
Bir konuda yardımcı olmaya çalışmıştım bu konu ile ilgili. Aşağıdaki adımları tek tek deneyin.

Biosa girin, tüm ayarları defaulta alın öncelikle ve F10 kaydedip yeniden başlatın, daha sonra tekrar Biosa'a girin Settings/Advanced PCIe/PCI SubSystem settings kısmına girin, Re-Size BAR Support ve altındaki Above 4G Memory/Crypto da Enabled olsun. Daha sonra XPM'yi aktif edin sol üstte A-XMP profile 1 seçili olsun. Sonra Settings menüsüne geri dönün Bios/Os Configuration - Secure Boot Enabled yapın. Sonra tüm bu ayarları F10 yes diyerek kaydedip yeniden başlatın. Tekrar CS-Go girin ve deneme yapın. Sonucu bildirirsiniz.

Bir konuda yardımcı olmaya çalışmıştım bu konu ile ilgili. Aşağıdaki adımları tek tek deneyin.

Biosa girin, tüm ayarları defaulta alın öncelikle ve F10 kaydedip yeniden başlatın, daha sonra tekrar Biosa'a girin Settings/Advanced PCIe/PCI SubSystem settings kısmına girin, Re-Size BAR Support ve altındaki Above 4G Memory/Crypto da Enabled olsun. Daha sonra XPM'yi aktif edin sol üstte A-XMP profile 1 seçili olsun. Sonra Settings menüsüne geri dönün Bios/Os Configuration - Secure Boot Enabled yapın. Sonra tüm bu ayarları F10 yes diyerek kaydedip yeniden başlatın. Tekrar CS-Go girin ve deneme yapın. Sonucu bildirirsiniz.

Çözüm
Hangi AMD driverı kurulu? Ne zamandır bu sorunla karşılaşıyorsunuz (yani bir anda mı oldu yoksa oyunu indirdiğinizden beri böyle mi)

Oyun içerisinden oynarken FPS değerlerinizi görebileceğimiz şekilde kısa bir video çekebilme şansın var mı?

Yani bazı yerlerde 90 bazı yerlerde 30 20 ye kadar düşüyor arkadaşımın pc`si benimkinden daha düşük bir donanıma sahip iken 400 500 fps değerlerini sabit alıyor. son 3-4 aydır bu sorunu çekiyorum format dahi aatım DDU ile driverleri silip yeniden yükledim ama sorun devam ediyor. AMD Adrenalin 23.7.2 sürümü yüklü şu anda

Hocam ben de o driverı kullanıyorum fakat herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Fakat benim işlemcim Intel (tüm sistemim imzada yer alıyor).

Peki bu sadece CS:GO'da mı oluyor? Mesela Valorant oynuyor musunuz bilmiyorum ama başka oyunlarda da bu problem var mı?

valorant oynuyorum gta 5 de oynuyorum gta 60 40 FPS değerlerine de düştüğünü gördüm Valorant'da ise fps problemim yok fps droplar giriyor bazen ama işlemci kullanımı ise resimdeki gibi valorant ve gta 5 de aynı

valorant oynuyorum gta 5 de oynuyorum gta 60 40 FPS değerlerine de düştüğünü gördüm Valorant'da ise fps problemim yok fps droplar giriyor bazen ama işlemci kullanımı ise resimdeki gibi valorant ve gta 5 de aynı
Güç planı olarak Yüksek Performans seçtiniz mi? Bu çok temel bir şey ama bazen unutulabiliyor yine de sormakta fayda var.

Ayrıca oyunda görüntü ayarlarını en düşüğe çekebilir misiniz? Bu sayede oyun işlemciye daha fazla yüklenir.

Evet güç modum yüksek performansta ek olarak işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanıyorum oyun ayarları ise en düşükte.

Hocam dediklerinizi yaptım fakat fan yüksek RPM çalışıyor FPS sorunum ise düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

FPS sorununuzun düzeldiğine sevindim, fan ayarlarınızı BIOS üzerinden yapmalısınız. Örnek bir video atıyorum yardımcı olması açısından. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
dediğiniz ayarlar bunlar doğrumudur

Dosya Ekleri

• IMG-3614.jpg
    165,2 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG-3615.jpg
    204,8 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…