RX 6600 sistem donmaya başladı

MetehanBb

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ocak ayının başında kendime yeni bir bilgisayar aldım, ekran kartım AMD Radeon RX 6600 son 2 gündür bilgisayar donmaya başladı. Donmaya başlama sebebi de 2 gün önce AMD Software uygulamasına 23.9.1'den 23.9.2 güncellemesi gelmişti onu yaptıktan sonra donmaya başladı özellikle ekran resmi alırken ve Google Chrome giriş yaptığımda bilgisayar donup kalıyor, ama diğer uygulamalara geçtiğim de donma yok bu sorunu nasıl halledebiliriz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. (farklı tarayıcı yükleyin diyecekler için Google'ı açamıyorum o yüzden yükleyemiyorum)

Dosya Ekleri

• IMG-20230921-WA0003.jpg
    IMG-20230921-WA0003.jpg
    11,1 KB · Görüntüleme: 79
AMD'nin bitmeyen driver problemleri :( hocam DDU ile driverı kaldırıp eski sürümü kurmanız gerekiyor. Başka bir PC var ise USB ile DDU kurmayı deneyebilirsiniz. Hazırda bir format usbniz var ise format atabilirsiniz. Belki driverı DDU ile değil de başka bir yöntemle silebilirseniz o da işe yarayabilir.

Adrenalin Software uzun zamandır buglı. sadece (adrenalin'i kaldırıp) sürücü kurmanı tavsiye ederim. Özellikle erken erişim oyunlarında sürekli çökmeye neden oluyor bende de (rx 6700).

AMD'nin bitmeyen driver problemleri :( hocam DDU ile driverı kaldırıp eski sürümü kurmanız gerekiyor. Başka bir PC var ise USB ile DDU kurmayı deneyebilirsiniz. Hazırda bir format usbniz var ise format atabilirsiniz. Belki driverı DDU ile değil de başka bir yöntemle silebilirseniz o da işe yarayabilir.
DDU ile de silmek de çözüm olabilir fakat adrenalin sıkıntı yaşatıyor olabilir. Kısayolları falan arkadaşın dediği gibi takılmaya neden olabiliyor.

Donmaya başlama sebebi de 2 gün önce AMD Software uygulamasına 23.9.1'den 23.9.2 güncellemesi gelmişti onu yaptıktan sonra donmaya başladı özellikle ekran resmi alırken ve Google Chrome giriş yaptığımda bilgisayar donup kalıyor, ama diğer uygulamalara geçtiğim de donma yok bu sorunu nasıl halledebiliriz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Henüz RX 6600'mı güncellememiştim.

AMD yeni sürüm çıkardığında dikkatli davranmak gerekiyor.

Başka bilgisayar yok yanımda şu an galiba bir süre Google Chrome girmeden kullanacağım bilgisayarı ama tavsiye için teşekkür ederim.

Adrenalin software uzun zamandır buglı. Sadece (adrenalin'i kaldırıp) sürücü kurmanı tavsiye ederim. Özellikle erken erişim oyunlarında sürekli çökmeye neden oluyor bende de (RX 6700).

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Bende de aynı problemler var. Bende anakart üreticisinin önerdiği Radeon sürümünü yükledim. Sizin anakart üreticinizin önerdiği sürümü deneyin.

Anakart Radeon uygulamasını yüklediğiniz de sorun düzeldi mi?

Henüz RX 6600'mı güncellememiştim.

AMD yeni sürüm çıkardığında dikkatli davranmak gerekiyor.

Bana kalırsa güncelleme gerçekten çok sinir bozucu bir durum 😀 sabahtan beri bilgisayarı baştan başlatmaktan mental olarak çöktüm.

Başka bilgisayar yok yanımda şu an galiba bir süre Google Chrome girmeden kullanacağım bilgisayarı ama tavsiye için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Anakart Radeon uygulamasını yüklediğiniz de sorun düzeldi mi?

Bana kalırsa güncelleme gerçekten çok sinir bozucu bir durum 😀 sabahtan beri bilgisayarı baştan başlatmaktan mental olarak çöktüm.
Dostum DDU kullanmak için başka bir pc gerekmiyor. Eğer kullanmayı bilmiyorsan özetliyeyim:

DDU indir ve PC'ne kur.
PC'yi güvenli modda başlat (başlatma seçeneklerinde mevcut olması lazım).
DDU'yu başlat, AMD driver'ını kaldır ve PC'yi yeniden başlat (normal modda).
İnternet üzerinden istediğin sürücüyü indir ve indirme seçeneklerinde "Sadece Sürücü Kur"u seç.

İşlem bu kadar.

Dostum DDU kullanmak için başka bir PC gerekmiyor. Eğer kullanmayı bilmiyorsan özetleyeyim:

DDU indir ve PC'ne kur.
DDU'yu başlat, AMD Driver'ını kaldır ve PC'yi yeniden başlat (normal modda).
İnternet üzerinden istediğin sürücüyü indir ve indirme seçeneklerinde "sadece sürücü kur"u seç.

İşlem bu kadar.

Dostum adam tarayıcı açamıyor DDU'yu nasıl indirecek tarayıcı açmadan?

Dostum DDU kullanmak için başka bir PC gerekmiyor. Eğer kullanmayı bilmiyorsan özetleyeyim:

DDU indir ve PC'ne kur.
DDU'yu başlat, AMD Driver'ını kaldır ve PC'yi yeniden başlat (normal modda).
İnternet üzerinden istediğin sürücüyü indir ve indirme seçeneklerinde "sadece sürücü kur"u seç.

İşlem bu kadar.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi tarayıcı açamıyorum şu an açtığım an bilgisayar kilitlenip kalıyor.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi tarayıcı açamıyorum şu an açtığım an bilgisayar kilitlenip kalıyor.
Pardon yanlış okumuşum :/

Düzenleme: Adrenalin'i kaldırmak için DDU şart değil istersen önceki sürücüye dönmeden sadece Adrenalin'i sil. Adrenalin bazen uygulamaları tanımada sorun yaşıyor ve bazı arızalara sebep olabiliyor. Mesela bende youtube videosu açtığımda "oyun içi kayıt alabilirsiniz" gibi bi bildirim veriyordu :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı