RX 6600 sistem FC 25 oynarken kapanıyor

Akayxr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarım yaz olduğu için ısınıyor normal bir şekilde. Ama benim sorum şu şekilde. FC 25 oynuyorum. Ekran kartı aşırı ısınıyor ve bir süre sonra bir anda bilgisayar kapanıyor. Yeniden açıyorum ama ekran kartının fanları çalışmıyor. Yani ekran kartı çalışmıyor. Kasadan güç kablosu ve ekran kablosunu söküyorum. Yeniden takıyorum. Tekrar çalıştırınca çalışıyor. Her şeyi denedim. AMD uygulamasından kasanın fan hızlarını en yükseğe çektim ve aynı zamanda kasanın içine 2 tane kalıp buz koydum. Gene olmadı formata verdim bilgisayarı her türlü bakımı yapıldı bütün macunlar yenilendi ama gene aynı sorun. Ve sadece FC 25'te bu sorunu yaşıyorum. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Sistem bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

• Ekran kartı: XFX Swift RX 6600 8 GB.

• Anakart: ASUS Prime B450M K II.

• RAM: Kingston Fury (2x8) 16 GB 3200MHz.

• Depolama: Kingston NV1 500GB NVMe M.2

• Kasa: Xigmatek Grip.

• PSU: Xigmatek 600W 80+

Sadece FC 25'te mi bu kapanma oluyor? Diğer ağır oyunlarda ya da benchmark testlerinde hiç kapanma yaşadın mı?

Kapatıp tekrar açtığında ekran kartı fanlarının dönmemesi hep mi oluyor, yoksa arada sırada mı?

Merhaba, sistem kapandığı anda ekran kartının sıcaklık değeri ne kadar oluyor? Sistemi farklı bir ekran kartı ile deneme imkanınız var mı?
Hocam başka ekran kartıyla deneme şansım yok. Çok ısınıp kapanıyordu derecesini bilmiyorum ama ekran kartı baya ısınıyordu elimi koyamıyordum hatta üstüne. Bugğn baya bi buz koydum kasaya gene kapandı ama bu sefer aşırı ısınmadı . Fifada her seferinde yaşıyorum bu problemi 15-20dkda kapanıyor

Sadece FC 25'te mi bu kapanma oluyor? Diğer ağır oyunlarda ya da benchmark testlerinde hiç kapanma yaşadın mı?

Kapatıp tekrar açtığında ekran kartı fanlarının dönmemesi hep mi oluyor, yoksa arada sırada mı?
Hocam fifada her seferinde oluyor. Pek başka oyun oynamıyorum geçen valoranttw kapandı ilk kez gene çok ısınmıştı. Kapanınca ekran kartı fanları hiçbir zaman çalışmıyor. Güç kablosu ve görüntü kablosunu sök tak yapıyorum öyle çalışıyor

Merhaba, sistem kapandığı anda ekran kartının sıcaklık değeri ne kadar oluyor? Sistemi farklı bir ekran kartı ile deneme imkanınız var mı?
Bu arada çok ısındığı için amd uygulamasından fan hızlarının hepsini fulle çekiyorum. Genede kapanıyor

Dosya Ekleri

• IMG_4500.jpeg
    IMG_4500.jpeg
    97,1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Hocam AMD'nin son sürümünde maalesef sorunlar var DDU ile silip bir önceki sürümlü sürücüye dönüp dene. Oda olmazsa oyunun grafiklerini ultradan varsayılan ayarlara al kare hızını 120ye sabitle çözülür.

Oyun içi detaylı ısı değerlerini MSI aracıyla gönder.
Msı afterburnerlamı yapıcam onu çok bilgim yok kusura bakma

Oyun içi detaylı ısı değerlerini MSI aracıyla gönder.
Hocam şu ısı değerlerinden 3 dakika sonra kapandı yeniden bilgisayar artık çıldırmak üzereyim oyun oynatmıyor bana

Dosya Ekleri

• IMG_4520.jpeg
    IMG_4520.jpeg
    107,6 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı