RX 6600 sistem kilitleniyor

spxrco

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarim basliktaki gibi surekli kilitleniyor, mavi ekran hatasi veriyor ve yazma hizim oyun indirirken cok dusuk kalıyor. Surekli Steam disk yazma hatasi aliyorum. Bu durumun SSD ile ilgili oldugunu biliyorum fakat hikayenin asil baslangicisuna dayaniyor:
Gecen seneden itibaren yurt disindayim ve bilgisayarim Türkiye'de evdeydi, Mayıs ayinin basinda Türkiye'ye tekrar dondugumde bilgisayar duzgun bir sekilde calismaya devam ediyordu ve bilgisayarimin en azindan icindeki bilesenlerin hepsini yurt disina kendimle beraber getirmeye karar verdim ve getirdim. Buraya tekrar geldigimde bir kasa ve PSU alip bunlarin montajini tekrar ozenle yaptim PC'yi actigim zaman SSD'min icindeki Windows 10 kesinlikle acilmadi onarima hazirlaniyorda kalip mavi ekran veriyordu ben de Windows 11'e format attim her şey normal gibiydi fakat durum bu sekilde sıkıntı SSD de mi? Yeni M.2 SSD sipariş ettim ve gelmesini bekliyorum sorunum duzelir mi?

Ozellikler: Ryzen 5 5500.
RX 6600 Sapphire.
Corsair CX650 PSU.
SanDisk SSD Plus 480GB.
ASRock A320M HDV r4.0
Neo Forza 2x8GB 3000MHz.

Sipariş ettigim SSD: Silicon Power A60 1TB M.2

Merhaba, bilgisayarim basliktaki gibi surekli kilitleniyor, mavi ekran hatasi veriyor ve yazma hizim oyun indirirken cok dusuk kalıyor. Surekli Steam disk yazma hatasi aliyorum. Bu durumun SSD ile ilgili oldugunu biliyorum fakat hikayenin asil baslangicisuna dayaniyor:
Gecen seneden itibaren yurt disindayim ve bilgisayarim Türkiye'de evdeydi, Mayıs ayinin basinda Türkiye'ye tekrar dondugumde bilgisayar duzgun bir sekilde calismaya devam ediyordu ve bilgisayarimin en azindan icindeki bilesenlerin hepsini yurt disina kendimle beraber getirmeye karar verdim ve getirdim. Buraya tekrar geldigimde bir kasa ve PSU alip bunlarin montajini tekrar ozenle yaptim PC'yi actigim zaman SSD'min icindeki Windows 10 kesinlikle acilmadi onarima hazirlaniyorda kalip mavi ekran veriyordu ben de Windows 11'e format attim her şey normal gibiydi fakat durum bu sekilde sıkıntı SSD de mi? Yeni M.2 SSD sipariş ettim ve gelmesini bekliyorum sorunum duzelir mi?

Ozellikler: Ryzen 5 5500.
RX 6600 Sapphire.
Corsair CX650 PSU.
SanDisk SSD Plus 480GB.
ASRock A320M HDV r4.0
Neo Forza 2x8GB 3000MHz.

Sipariş ettigim SSD: Silicon Power A60 1TB M.2
Ekran Kartı kitlendiği zaman görüntü gider ancak arkada işlemler devam eder. Hız düşüklüğüne sebep olmaz. Evet bir ihtimal diskte çünkü kitlenirken hızınızı da düşürüyor. Gelmesini bekleyin. Olmazsa geri dönüş yaparsınız. Olursa kendi konunuzu çözüldü işaretlersiniz. RAM testi de yapabilirsiniz bu süreçte.

SSD ile alakalı olmalı. M.2 SSD girişini kontrol et. Aksi takdirde arıza var demektir.

Soylemeyi unuttum HD Tune testinde saglikli cikti SSD ama yazma hizi surekli KB'larda Max 5 MB gordu oyunu 5 saate anca Update etti 5GB olmasina ragmen ve internet hizi fix 50mb/s

Soylemeyi unuttum HD Tune testinde saglikli cikti SSD ama yazma hizi surekli KB'larda Max 5 MB gordu oyunu 5 saate anca Update etti 5GB olmasina ragmen ve internet hizi fix 50mb/s

Muhtemelen disk problemi. Kendi kullandığım SSD'mde testlerde %100 sağlık gösteriyordu ama okuma yazma testleri çoğu zaman başarısız oluyor ya da çok düşük performans sergiliyordu.

ssd sagligi %85 gosteriyor

SSD ile alakalı olmalı. M.2 SSD girişini kontrol et. Aksi takdirde arıza var demektir.
ssd sandisk ssd plus 480gb sata m.2 girisi anakartta su anda bos o yuzden yeni ssd siparis ettim m.2 umarim sikinti ssd dedir. ve ram test de yapacagim eve gecince

RAM kaynaklı da olabilir.
ram test hangi programla yapayim?

Son düzenleme:
SSD sagligi %85 gosteriyor.

SSD SanDisk SSD Plus 480GB SATA M.2 girisi anakartta su anda bos o yuzden yeni SSD sipariş ettim M.2 umarim sıkıntı SSD dedir. Ve RAM test de yapacagim eve gecince.

RAM test hangi programla yapayim?

Memtest86.

Memtest86.

tamam eve gecince yapacagim, ama yuksek ihtimalle sıkıntının ssd de olduguna inaniyorum zaten kronik sorunlu bir ssd ve yazma hizinin cok asiri dusuk olmasi oyun indirirken disk hatasi vermesi vs. ve bu arada sunu da soylemeyi unuttum, dun olay goruntuleyicisine bakmayi denedim belki bir seyler bulurum diye binlerce yeni olay gozukuyordu ve hepsi disk olarak sayfayi en assagiya bile cekemedim o kadar fazla hataydi ve umarim disk hatasidir cunku coktan ssd siparis ettim. en kotu yukseltme yapmis olurum ve umarim ramler bozuk degildir. Aksam zaman bulursam ramtestten sonra size donus yapacagim

Memtest86.

memtest yaptim daha yeni bitti hic bir sorun bulunmadi ramler sapasaglam. memtest yuklerken bile cile cektim 10mb seyi yuklerken ssd ye yazarken pc kitleniyor, bir sekilde indirdim ve zipdeki dosyayi cikartirken kopyalama isleminde ssd hizi 20mb ile basliyor 0byte a dusuyor pc kitleniyor ama yinede bir sekilde surekli pc reset ederek sansim yaver gitti, memtest tamam, yarin ssd geliyor herseyi kurup bakacagim tesekkurler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı