Sistem çalışır fakat hazır sistem var vatanda aynı özellikler sadece kasa ram ssd farklı ve monitör yok 17.539tl eğer senin toplama ucuzsa onuda alabilirsinÖncelikle iyi günler. Kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat pek bilgim yok. Eğer müsaitseniz ve cevaplarsanız sevinirim.
Kendime şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum;
-MSI MAG Forge M100a D60 600W kasa.
-Gigabyte A520M k V2 AMD A520 anakart.
-Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı.
-AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz AM4 32 MB cache 65 W işlemci tray + fan işlemci.
-MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD.
-Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.
-ASUS VP249QGR 23.8 inç 144Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming monitör.
Sizce bu parçalar birbiri ile uyumlu mudur bir problem çıkarır mı? Pek bilgim yok çünkü laptoptan ilk defa masaüstüne geçiyorum bütçeyi belirmedim ama bu parcalardan daha pahalı parçaları alamam. Ekstra almam gereken kablo vs. varsa yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu sistem üzer mi? Ortalama oyunlar oynamak için alıyorum günde çok fazla bilgisayar oynayan biri değilim.
Sistem çalışır fakat hazır sistem var vatan da aynı özellikler sadece kasa RAM SSD farklı ve monitör yok 17.539TL eğer senin toplama ucuzsa onu da alabilirsin.
@Cem Arı teknik bir uyumsuzluk, çalışmama olmaz. Belki işlemci 5500 seçilip bir tık daha güçlü bir ekran kartı da alınabilir ancak asıl önemli olan bu aralıktaki PC'ler genelde hazır sistem alınınca masraf olarak dengine veya daha uyguna gelebiliyor. Aklınızdaki bütçe ile "Marka ve Hazır Bilgisayarlar" kategorisinde yeni bir konu açar veya açılmış konuları incelerseniz daha iyi olacaktır.
Farklı bir sebepten illa da toplama yapacaksanız bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.
Öncelikle iyi günler. Kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat pek bilgim yok. Eğer müsaitseniz ve cevaplarsanız sevinirim.
Kendime şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum;
-MSI MAG Forge M100a D60 600W kasa.
-Gigabyte A520M k V2 AMD A520 anakart.
-Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı.
-AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz AM4 32 MB cache 65 W işlemci tray + fan işlemci.
-MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD.
-Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.
-ASUS VP249QGR 23.8 inç 144Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming monitör.
Sizce bu parçalar birbiri ile uyumlu mudur bir problem çıkarır mı? Pek bilgim yok çünkü laptoptan ilk defa masaüstüne geçiyorum bütçeyi belirmedim ama bu parcalardan daha pahalı parçaları alamam. Ekstra almam gereken kablo vs. varsa yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu sistem üzer mi? Ortalama oyunlar oynamak için alıyorum günde çok fazla bilgisayar oynayan biri değilim.
İşlemciyi 5500 seçip 6600XT'ye yükseltmeyi deneyebilirsiniz fakat Valorant gibi oyunlar oynayacaksanız 5600 iyi.
6600XT seçmeye pek ihtiyaç duymadım açıkçası zaten 144Hz 1920x1080 bir monitörde çoğu oyunda ihityacımı karşılar diye düşünüyorum o yüzden işlemci 5600 yapmak daha mantıklı geldi teşekkür ederim zaman ayırıp yanıtladığınız için.