RX 6600 sistem uyumlu mu?

Cem Arı

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake S200TG Asus TUF A520M-Plus WİFİ XFX RX 6700 Ryzen 5 5600 Team T-Force Delta TUF 2x8 MSI SPATIUM M450 Asus VP249QGR
Öncelikle iyi günler. Kendime bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat pek bilgim yok. Eğer müsaitseniz ve cevaplarsanız sevinirim.
Kendime şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum;
-MSI MAG Forge M100a D60 600W kasa.
-Gigabyte A520M k V2 AMD A520 anakart.
-Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı.
-AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz AM4 32 MB cache 65 W işlemci tray + fan işlemci.
-MSI Spatium M450 PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD.
-Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming RAM.
-ASUS VP249QGR 23.8 inç 144Hz 1ms Full HD Adaptive Sync IPS Gaming monitör.

Sizce bu parçalar birbiri ile uyumlu mudur bir problem çıkarır mı? Pek bilgim yok çünkü laptoptan ilk defa masaüstüne geçiyorum bütçeyi belirmedim ama bu parcalardan daha pahalı parçaları alamam. Ekstra almam gereken kablo vs. varsa yazarsanız sevinirim. Ayrıca bu sistem üzer mi? Ortalama oyunlar oynamak için alıyorum günde çok fazla bilgisayar oynayan biri değilim.

@Cem Arı teknik bir uyumsuzluk, çalışmama olmaz. Belki işlemci 5500 seçilip bir tık daha güçlü bir ekran kartı da alınabilir ancak asıl önemli olan bu aralıktaki pc'ler genelde hazır sistem alınınca masraf olarak dengine veya daha uyguna gelebiliyor. Aklınızdaki bütçe ile "Marka ve Hazır Bilgisayarlar" kategorisinde yeni bir konu açar veya açılmış konuları incelerseniz daha iyi olacaktır.

Farklı bir sebepten illa da toplama yapacaksanız bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Sistem çalışır fakat hazır sistem var vatanda aynı özellikler sadece kasa ram ssd farklı ve monitör yok 17.539tl eğer senin toplama ucuzsa onuda alabilirsin

Sistem çalışır fakat hazır sistem var vatan da aynı özellikler sadece kasa RAM SSD farklı ve monitör yok 17.539TL eğer senin toplama ucuzsa onu da alabilirsin.

Hazır kasa olarak Vatan Bilgisayar'da ki sistemleride inceledim diğer teknoloji satış mağzalarının sitelerini de (örneğin: Sinerji, İtopya, Gençer Gaming, İncehesap) fakat sistemler her ne kadar performans olarak daha iyi olsa da bana bir o kadar da ömürlü daha doğrusu bildiğim kadarıyla kaliteli parçaların olduğu sistem lazım mesela vatan da satılan 17539 TL'lik bilgisayarın kasası Power Boost ben bu markayı pek bilmiyorum açıkçası MSI kasa kadar da kaliteli olduğunu sanmıyorum eğer o hazır sistemin kasasını yükseltip “Zalman'ya da Thermaltake” marka yaparsan fiyat bir anda fırlıyor ve bu kendi dizdiğimden daha pahalıya denk geliyor kendi topladığım monitörsüz 19300 TL buraya linklerini atmadım almayı düşündüğüm parçaların çünkü hepsini farklı yerlerden alıyorum kimisini N11 kimisini Hepsiburada kimisi Gençer Gaming kimisi Gaminggen.tr böyle yani aslında farklı yerlerden dizerek daha ucuza getirebildim bunun dışında cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bana yeni bilgisayar alacak biri olarak bilmediğim yapmam gereken şeyler söylerseniz daha mutlu olurum mesela bu ürünlerden gerekli kablolar çıkar mı hangi kablolar çıkmalı bunları söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

İşlemciyi 5500 seçip 6600XT'ye yükseltmeyi deneyebilirsiniz fakat Valorant gibi oyunlar oynayacaksanız 5600 iyi.

İşlemciyi 5500 seçip 6600XT'ye yükseltmeyi deneyebilirsiniz fakat Valorant gibi oyunlar oynayacaksanız 5600 iyi.

6600XT seçmeye pek ihtiyaç duymadım açıkçası zaten 144Hz 1920x1080 bir monitörde çoğu oyunda ihityacımı karşılar diye düşünüyorum o yüzden işlemci 5600 yapmak daha mantıklı geldi teşekkür ederim zaman ayırıp yanıtladığınız için.

Rica ederim sistem iyi hayırlı olsun.

@Cem Arı doğrudan güç kaynakalrı hakkında bilgim olmayarak, forumun "güç kaynağı" kategorisinde okuduklarımdan ve özellikle Oreki ve Andar Han adlı kullanıcılarının paylaşımlarından yola çıkarak, alacağın MSI kasanın içinde hangi psu konulduğunu bulamadım ancak tahminen a-dn isminde bir model konuluyordur ki eğer öyle ise bu da aslında onun da pek de iyi bir güç kaynağı olmadığını gösteriyor. Alacağın güç kaynağı da hazır sitelerinden baktığında da en büyük sorun maalesef hepsinde kötü güç kaynağı kullanılması. Eğer hazır sitelerden alacak dahi sadece güç kaynağı için daha çok para verip diğer kasaları almanı tavsiye etmezdim, onun yerine ne ucuz kasalı olanı al ayrıca 2 bin civarında daha kaliteli bir güç kaynağını "güç kaynağı" kategorisinde konu açıp satın alıp montajını yapmanı tavsiye ederim.

Bunun dışında paylaştığın ssd'de bilmeyerek bu fiyat ararlığında DRAM'li bir model olmasından dolayı forumun ilgili bölümünde daha çok https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...-express-3-0-500-gb-m-2-fiyati,497380750.html bunun tavsiye edildiğini görmüştüm.

RAM için ise DDR4'de GSKILL'ın modellerinin tavsiye edildiğini duymuştum. O yüzden bu modeli düşünebilirisn; https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl16-f4-3200c16d-16gvkb-fiyati,17410086.html (kaynak)

Kasa ise, bu bütçelerde, sadece bi metal kutu gözüyle bakılmalı ve önü mesh olsun dahili fan sayısı fazla olsun yeterli yaklaşımı ile ucuz bi model alınmalı. Monitörler hakkında hiçbir bilgim yok. Önceden de söylediğim ben olsam, fiyat farkına da bağlı, işlemciyi 5500 seçip bir tık daha güçlü bir ekran kartı alırdım.

En son tavsiyem yine de siz bi 19 bin lira toplama sistem tavsiyesi diye de yeni bir konu açın

Cevabınız için teşekkürler öncelikle işlemci ve ekran kartı konusuna gelirsek bence bu daha çok kullanım alanına bağlı açıkçası pek değişmeyi düşünmüyorum. Fakat RAM konusuna gelirsek attığınız videoyu daha önceden izleyip laptopuma SSD almıştım ve çok da memnun kaldım açıkçası güveniyorumda bu yüzden RAM'leri değişebilirim fakat SSD hakkında aynı şeyleri söyleyemem çünkü Kioxia bildiğim kadarıyla ne kaliteli ne de çok güzel bu SSD konusunda MSI'a güveniyorum çünkü neden olmasın bu arada kasa hakkında da bence metal kutu gibi bakmak çok yanlış tabii ki bunlar benim kendi fikrim belki siz haklısınızdır cevabınız için tekrar teşekkürler.

@Cem Arı Sanırım bahsedilen vatan sistemi şu; AMD R5 5600 - RX 6600 8GB - A520M-A PRO - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Bence bu modeldeki RAM GSKILL olarak değiştirilip, SSD Kioxia seçilip kasa da en ucuzundan seçileni alın. Ardından bunu; NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
veya bütçe yoksa; DeepCool PK550D 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe veya MSI MAG A550BN 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (Kaynak) veya bütçe belirterek güç kaynağı kategorisinde yeni konu açarak hazır sistem + güç kaynağı yapın.

SSD konusunda videoda kişinin kendisi kioxia'nin toshiba'nın bir şirketi olduğu ve iyi olduğunu belirtmesi bir yana forumda sdd konusunda anladığını düşündüğüm bu kişi de kioxia'nın dram'li o attığım veya vatanın hazır sistemi içinde olan modellerini öneriyordu.

SSD işi bi yana msı'ın da kötü psu modelleri var, uygun fiyatlı bi kasanın içinde de tahminen a-dn model vardır. Gerçekten kaliteli bir psu istiyorsanız geri kalan birçok özellğin benzediği vatandaki sistemi alıp c750 model psu da siz montajlayın. Ardından isterseniz eski psu satar veya benim yaptığım gibi kutusuna koyar öyle beklersiniz. Ben de Vatan'dan zamnında pc almıştım ardından msi a550bn model psu'su ile değiştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…