RX 6600 sistemde Adobe programları yavaş çalışıyor

ilker0187

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
10. nesil i5, 24 GB RAM, RX6600 ekran kartı var ve programlar SSD'de kurulu.
Bir hantallık var Photoshop bile mesela hantal çalışıyor, font seçeceğim bir yavaşlık var, gerçi bende çok font var ama böyle olmaması gerekiyordu sanki.
Acaba işlemcim mi eski gelmeye başladı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla Adobe programları RAM ile çalışıyor. Bir Adobe programını açın. Ben burada Adobe Premiere Pro'dan örnek vereceğim. Sol üstte "Edit" tuşu vardır. Ona basın. Ardından en altta "Preferences" diye bir kısım olacak oraya gelin. Oradan "Memory" kısmına gelin.
Adobe_Premiere_Pro_2yQXZca1O9.png

Karşınıza muhtemelen böyle bir yer çıkar. Bende 8 GB RAM var baya az kalıyor bu konuda. Neyse resimde gördüğünüz mavi olan yani değiştirebildiğimiz yere ne yazarsanız diğer uygulamalar o kadar RAM kullanır. Geri kalanını Adobe programları kullanır.

10. nesil i5, 24 GB RAM, RX6600 ekran kartı var ve programlar SSD'de kurulu.
Bir hantallık var Photoshop bile mesela hantal çalışıyor, font seçeceğim bir yavaşlık var, gerçi bende çok font var ama böyle olmaması gerekiyordu sanki.
Acaba işlemcim mi eski gelmeye başladı?
Font'lar yüklüyse, onların ön yüklemesinden dolayı hantallaşır her zaman.

1719782024280.png

Şunu kapat. Sonra bir font düzenleme programı indir, fontlarını düzenle, gereken yerde aktif hale getirirsin veya deaktif.

Bir de AI/*YZ muhabbeti geldiğinden beri Adobe programları %200 büyüdü kurulum dosyası olarak, hız olarak %70 yavaşladı diyebilirim.

Fontların sayısına göre özellikle açılışta bilgisayarıda programlarıda yavaşlatabilir. İşletim sistemiyle gelenler dışındaki tüm fontları ayrı bir klasöre al. fontba.se gibi bir font programı indirip ona tanımla fontlarını. Sadece kullanacağın fontları açıp kapayınca bilgisayar rahatlar biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı