Merhaba öncelikle. Yeni topladığım bir sistemim var. Hazır sistem. Oyunlarda mikrofon kullanmak istiyordum. Halihazırda telefon kulaklığım var. Mikrofonlu üstelik. Tek çıkışlı olmasından mütevvellit kulaklık ayırıcı almam gerektiğini öğrendim. Aldığımdaysa mikrofonu bir türlü çalıştıramadım. Bütün ayarları denedim. Hem ekran kartı çıkışlarını hem de anakart üzerindeki çıkışları denedim. Araştırma yapıp videolardaki ayarları denedim yine olmadı. Sürücüleri güncelledim yine olmadı. Windows 11 Pro için ayarlarda mikrofona izin ver seçeneği var onu da açmış bulundum. Mikrofonun ses seviyesini yükselttim, basını yükselttim. Yine ayarlarda mikrofonu test etme bölümü var. Orayı denediğimde ise mikrofon ses yüzdesinin %3-5 arasında seyrettiğini gördüm. Anlayacağınız bir türlü mikrofonu kullanamıyorum. Telefonda mikrofon çalışmakta bu arada. Sesi biraz kısık gelmekle beraber yine de çalıştığını görüyorum. Bilgisayarda kısık gelse önemli değil kulaklığın mikrofonu kalitesiz vs. der yeni kulaklık alırım ama alacağım kulak üstü oyuncu kulaklığının hiç çalışmamasından endişeleniyorum. Eğer aldığımda çalışmayacaksa boşuna para vermiş olacağım. Anakart modeli ASUS Prime H610M-D. Ekran kartı ASUS Dual RX 6600. yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.