RX 6600 sistemde oyun sırasında düşük işlemci ve GPU kullanımı

erenkaraa57

Hectopat
RAM
8gb
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
Msi h410
İşlemci
I5 10400f
Herkese merhaba. Sistemimde 10400F işlemci RX 6600 ekran kartı var Sekiro'da Max ayarlarda 30-60 arası FPS alıyorum sorunun kaynağını anlamadım. GPU kullanımı 30-50 arası işlemci kullanımım ise %1 ile %10 arası seyrediyor yeni format attım ekran kartı driverlarını AMD Adrenalin'eden kurdum ama sorunun ne olduğunu bilmiyorum.

8 GB miladını doldurdu artık o bilgisayara 8 GB ram yakışıyor mu sence.

Bellek miktarınızı 2 x 8GB şeklinde yaparsanız özellikle GPU kullanımı olumlu yönde epey farkedecektir.

Tahminimce elinizdeki belleğin bir eşini bulamayabilirsiniz. Bu marka ve modele göre de değişiklik gösterir. En kısa yoldan 2 x 8GB 3200Mhz DUAL kit bir tam alırsanız tüm dertlerinizi bir kerede çözersiniz.

Unutmadan belirteyim. Farklı marka, model ama aynı frekanstaki bellekler uyumlu çalışamazlar. Mavi ekran, oyunda çökmeler, bilgisayarın anlamsız yeniden başlaması falan olası. Bunu da belirtelim.

Ayrıca işlemci kullanımı ne kadar düşük o kadar iyi demektir, aklınızda olsun.

Son düzenleme:
8 GB RAM yetersiz, sorunun sebebi o büyük ihtimalle.

Olayın 8 GB RAM'den kaynaklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sonuçta 1X 8 GB vs 2X 8 GB Dual slot FPS farklarini AC Valhalla gibi oyunlarda YouTube'dan inceledim böyle bir sorun yoktu. GTX 970 kullandiğim zamanlarda da 8 GB RAM ile ekran karti %99 kullanildiğini görmüştüm.

8 GB miladını doldurdu artık o bilgisayara 8 GB RAM yakışıyor mu sence.

Zaten 2X 8 GB RAM'im vardı bir tanesini kaybettim olay RAM'den kaynaklı değil.

RX6600 ekran kartı GTX970'in neredeyse iki katı gücünde bir kart, aldığınız FPS arttıkça gereken RAM ve işlemci gücü de artar. Sizin zaten RAM'iniz çift kanal çalışmadığı için işlemci buradan bir darbe yiyor, bunun üstüne RAM her dolduğunda daha fazla darboğaza mağruz kalıyor. İsterseniz oyun içinde ki sistem durumunu MSI Afterburner ile kayıt edin bir bakalım.

Peki siz daha hakimsiniz konuya. Umarım sorununuz düzelir.

Peki siz daha hakimsiniz konuya. Umarım sorununuz düzelir.

Evet konuya sizden daha çok hakimmişim. Bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın. İnsanları yanlış yönlendirebilirsiniz. Sorun düşük RAM'den kaynaklı değil kendi RAM'imin düşük frekansla çalışmasından kaynaklıymış.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için sorunu hallettim RAM'im 800MHz de çalışıyormuş 2666 ya çekince sorunsuz tıkır tıkır işlemeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…