RX 6600 sistemde Witcher 2'de FPS çok düşük

mustafa6163

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 6600 8 GB
İşlemci
i5 10400F
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar dilerim sizlere.

Sizlere bir sorum olacaktı. Witcher 2 oyununda, Low ayarlarda 110 FPS alıyorum. Evet gerçekten de durum bundan ibaret. Bu değerleri hiç beklemiyordum açıkçası.

Diğer değerlerim;
GPU sıcaklık: 35 derece, kullanımı ise %65 civarlarında.
Ekran kartının voltaj kullanımı AMD uygulamasında %0 olarak gösteriliyor. Önemli mi bilmiyorum ama belirtmek istedim.
Güç tüketimi de 3 W

AMD ekran kartı programında beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi hatası alıyorum. Alakalı olma ihtimaline karşı yazmak istedim. Çözümünü de bilmiyorum

Dediğim gibi yeni toplamış olduğum bir sistem bu. Bu şekilde bir durumla karşı karşıya kalmak çok canımı sıktı açıkçası. Umarım yardımı dokunan birkaç dostlarım olur.

Teşekkür ediyorum vaktini ayırıp okuyup/yardımcı olmaya çalışan insanlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Coolkaan123
@Serhat511

Ayarları Ultra'ya aldıgımda da aynı FPS değerleri alıyorum. Sizce sebebi nedir Low'la high ayarın aynı FPS değerinde olması?

Şöyle diyelim ekran kartın bir oyunda Low da 200 Ultra da 100 alıyor olsun.
İşlemcin ise o oyun için en fazla 90 FPS verebilecek güçte. O zaman Low ve Ultra da 90 FPS alırsın. Oyunu oynarken Görev Yöneticisi açık olsun. "performans - işlemci bölümünden işlemci grafiğine sağ tıkla grafiği şuna değiştir -> mantıksal işlemciler." oyunu biraz oyna oyun sadece tek bir çekirdeği %80 veya üstünde kullanıyorsa oyunun eski olmasından kaynaklı işlemcin tam performans veremiyordur. (oyun tam ekranda iken Alt+Tab, ses açma kısma gibi özellikler yapılmıyordu diye hatırlıyorum umarım düzelmiştir.)

Tamamdır deneyeceğim gün içinde. Evet Alt Tab olmuyor.

Tamamdır bir deneyeceğim gün içerisinde. Alt Tab olmuyor evet. Gün içinde deneyip dönüş sağlayacağım.
Çok teşekkürler.

Bir şey belirtmek istiyorum sizlere.
Ekran kartıyla işlemciyi konunun içeriğine yazdım.

Ana kartım B560 A-PRO

RAM

Kasa ise Corsair Delta RGB modeli fakat 550W.
Güç kaynağıyla alakalı bir sorun olma şansı var mıdır sizlerce?

Son düzenleme:
@kino hocam sizde 6600 kullanıyorsunuz. Güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir mi?

Witcher 2 milattan kalma bir oyun, yeni donanımlarla nasıl bir optimizasyon ve performans bekleniyor.

CS:GO'da da garp değerleeim var. Söyledigim sistemde (high)150FPS alıyorum yüksek ayarlarda. Ama daha fazla olması gerek. YouTube'deki videoları araştırıp söylüyorum bunu açıkçası.
Witcher 2 milattan kalma bir oyun, yeni donanımlarla nasıl bir optimizasyon ve performans bekleniyor.
+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…