RX 6600 Sisteme 2. monitörü takınca sürekli sorun çıkarıyor

T R O J A N

Decapat
Merhaba çift monitörlü PC kullanıyorum, eğer ikinci monitör açıkken PC'yi başlatırsam zorla beni BIOS ayarlarına gönderen bir uyarı çıkıyor. "The VGA Card is not supported by UEFI driver. CSM settings have been changed for better compatibility." yazıyor ve BIOS'a girdiğimde otomatik olarak CSM'yi açıyor ben de CSM kapatıp kaydedip çıkıyorum normal açılıyor. (AMD sistem kullanıyorum "SAM" özelliği için CSM kapalı olması lazım).

Daha sonra ne zaman ikinci monitör açıkken oyuna girsem AMD Radeon Sofware bozuluyor, oyunu görmüyor, oyuna yaptığım özel ayarlar devreye girmiyor, FPS düşmesi yaşatıyor vb. bir sürü şey oluyor. Tabii ana ekranda oyun oynadığım sırada da ikinci monitörde PC'yi zorlayacak hiçbir şey yapmıyorum bazen Spotify açık bazen Discord bazen de bomboş duruyor. Ama PC'de normal takılırken örneğin. Ana ekranda Google yan ekranda Spotify vb. o zaman bir sıkıntı yok. İkinci monitörüm ASUS VH192 marka eski bir monitör dikey modda kullanıyorum ve görüntüyü VGA to HDMI dönüştürücü aparat ile ekran kartından alıyorum. Ana ekranı da yine ekran kartından DP kablosu ile alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim bıktım artık.

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 5500 4.20 GHz 6 Çekirdek 19MB AM4 7nm
ANAKART:
ASUS Prime B450M-A II 4400MHz (OC) DDR4 Soket AM4 M.2 mATX
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon Dual RX 6600 8 GB GDDR6 128 Bit
BELLEK:
Adata XPG Spectrix D41 TUF RGB 8 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 RAM × 2
SSD:
Kingston NV2 1TB NVMe PCI-e M.2 SSD Snv2s/1000g
KASA:
Vento VG10F RGB ATX Gaming FSP650-51AAC 650W 80+Bronze Kasa