RX 6600 Valorant'ta FPS Düşmesi Yapıyor

UruR

Centipat
Merhaba, RX 6600 ekran kartım elime yeni ulaştı. Ekran kartını PCI-e yerine kafam dalmış bir altta bulunan resimde kırmızıyla işaretlediğim slota taktım, çok profesyonel olmasa da uzun süredir kasa topluyorum neyin hangi slota takıldığını biliyorum sadece biraz dalgındım kasa içerisindeki beyaz renginden dolayı SSD'nin yanındaydı göremedim. Kasa yapısından dolayı biraz zorladım girdi. Güncel sürücüleri yükledim ve Valorant oynamaya başladım, 1080 Low ayarlarda sürekli FPS düşüşleri takılmalar oluyordu. Bir ara 8FPS bile düştüğü oldu ve kulaklıktan bip sesi gelmesi huylandırdı. Daha sonra kasayı açınca fark ettim ve yeşille işaretlediğim doğru slota taktım. Şu an oynuyorum ve hala ani FPS düşmeleri ve kasmalar devam ediyor. Normalde YouTube testlerine baktığımda 200 FPS sabit alması gerekiyor.
Alttaki slota takmanın herhangi bir zararı olur mu? Ve sanki ekran kartı ile işlemciyi tam güç kullanmıyor, normalde FPS kısıtlaması olmadığında ikisinden birini tam güç kullanması gerekmiyor mu? Ekran kartı MHz'si ortalama 300-400 arası nadiren 1200'e çıkıyor.

Sistem:
  • Ryzen 7 2700
  • 16 GB DDR4
  • RX 6600
  • 650 Watt Cooler Master +80 Bronze GX

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…