Hocam i3 almanızı önermem 12.nesil tamam güzel ama önbelleği çok az ve 4 çekirdek onun yerine Ryzen taraflarına bakabilirsiniz daha çok performans alacaksınız.
Merhabalar söylediğiniz sistemi 1 yıl önce monitör dahil 15.500 TL'ye Gaming.Gen.TR websitesi üzerinden satın almıştım. Bütçe dostu inanılmaz güzel bir sistem ancak diğer kullanıcıların da dediği gibi işlemci düşük gelebilir eğer fazladan bütçeniz varsa işlemciyi arttırmanızı tavsiye ediyorum.
Hocam i3 almanızı önermem 12.nesil tamam güzel ama önbelleği çok az ve 4 çekirdek onun yerine Ryzen taraflarına bakabilirsiniz daha çok performans alacaksınız.
Haklısınız hocam ama AM4'e göre, LGA 1700'ün yolu daha açık. AM4 de 5800X3D var ama fiyatını kesinlikle haketmediğini düşünüyorum. 5800X3D'nin aynı fiyatında 14600K var ve oyunlarda, 5800X3D'den daha fazla FPS veriyor. Demem o ki, bütçe düşükse eğer, AM4 soketdense LGA 1700 daha iyidir, yükseltmeye daha açıktır yani.
AMD işlemcilere kötü demiyorum ama aynı fiyatlı olduğu için, LGA1700 daha iyi bir tercih olur. AM5'e kıyaslama yaparsak tartışmasız AM5 daha güncel ve daha iyidir.
Demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir umarım.