RX 6600 ve R7 7800x3D sisteme yükseltme önerisi

anakart bu var, daha ucuzları da var ama 9800x3D gibi bir işlemciye yetmez onlar. X670E bütçeyi zorluyorsa RAM'i geçici olarak tek slot alıp bütçeyi anakarta ayırabilirsiniz RAM sonradan takarsınız tek slot 16 GB idare eder oynadığınız oyunlarda.

Panele göre değişir Hz değeri. 1ms GtG 165Hz veren ve daha fazla Hz destekleyen paneller var. TV panelleri monitörle aynı olmuyor. VA panel FPS oyunları için kötü bir seçenek IPS panellere göre

GtG ve MPRT gecikme sürelerini iyileştirmek için geliştirilmiş bir teknolojidir bu da ekran kartının performansına bakar GtG her pikseli griden griye geçirirken MPRT tam bir resmi 1 kareye geçirmek için 4 ms tüketir. Yine IPS her türlü 4 ms aşağısını vermeyecektir.

Reis senin bana 9800x3D ye uyumlu anakart ve RAM söylemen lazım eğer 9800x3D RX6600'a uyumlu ise

Anakart

RAM

Güç kaynağı

Toplamda işlemci hariç 22.218 TL.

GtG ve MPRT gecikme sürelerini iyileştirmek için geliştirilmiş bir teknolojidir bu da ekran kartının performansına bakar GtG her pikseli griden griye geçirirken MPRT tam bir resmi 1 kareye geçirmek için 4 ms tüketir. Yine IPS her türlü 4 ms aşağısını vermeyecektir.

Haklısınız. Fakat attığınız parçalar F/P değil pahalılar ve yeni nesil sistem topluyorken gen5 ileriye dönük PSU almak en mantıklısı olacaktır.

Haklısınız. Fakat attığınız parçalar F/P değil pahalılar ve yeni nesil sistem topluyorken gen5 ileriye dönük PSU almak en mantıklısı olacaktır.

Alacağı işlemciyi baz aldığımızda çok daha fazla MOSFET ve daha katmanlı bir anakart işlemciden alacağı verimi arttıracaktır aynı zamanda böyle bir sisteme 16 GB RAM takmak da yakışır olmazdı.

PSU konusunda ise eğer full AMD'den gidecekse GEN5 PSU almak sadece maliyetleri yükseltecektir bence şu an sadece anakart RAM ve işlemciye ağırlık verip eğer NVIDIA bir ekran kartına geçerse eğer. Gen5 tercih edilmelidir.

9070 XT veya 9070 onu 4K performansa kadar mutlu edecektir. Ayrıca fiyatı da makul bir seviyede olacaktır.

9070 XT ve 9070, NVIDIA'nın saçma güç girişini kullanmadığı için modüler bir PSU'ya gerek duymadım.

Alacağı işlemciyi baz aldığımızda çok daha fazla MOSFET ve daha katmanlı bir anakart işlemciden alacağı verimi arttıracaktır aynı zamanda böyle bir sisteme 16 GB RAM takmak da yakışır olmazdı.

PSU konusunda ise eğer full AMD'den gidecekse gen5 PSU almak sadece maliyetleri yükseltecektir bence şu an sadece anakart RAM ve işlemciye ağırlık verip eğer NVIDIA bir ekran kartına geçerse eğer. Gen5 tercih edilmelidir.

9070 XT veya 9070 onu 4K performansa kadar mutlu edecektir. Ayrıca fiyatı da makul bir seviyede olacaktır.

9070 XT ve 9070, NVIDIA'nın saçma güç girişini kullanmadığı için modüler bir PSU'ya gerek duymadım.

Teknik olarak aynı şeyleri söylüyoruz ama benim demek sitediğin F/P değil. Attığınız anakart 14 faz MSI X670E olan model 17 faz daha fazla artı yönleri var ve daha ucuz. Aynı şekilde RAM de muadiline göre frekansı düşük ve CL değeri yüksek. PSU konusunda size hak veriyorum kullanılacak ekran kartına göre seçim yapmak mantıklı olur. Ek olarak 16 GB RAM takın demedim, bütçeyi zorluyorsa geçici olarak tek slot 16 GB kullanıp ilerde yükseltin dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı