RX 6600 vs 5700XT

watnelas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda 2.el ekran kartı almaya karar verdim bu iki karttan birini alacağım fiyatları hemen hemen aynı 5700XT biraz daha güçlü 6600 ise daha güncel bir kart ve ek olarak RT var. sizce hangisini almalıyım? (ikisini de garantili bulabilirim)

Güncellik bakımından 6600. 5700 XT gerçekten eskidi.

5000 serisinden uzak durun 6600 daha mantıklı.

RT performansini degerlendirmeye gerek yok cunku 6600'de RT performansina dair hicbir sey yok. Radeon kartlar GeForce RTX kartlara gore berbat RT performansi sunuyor. Bunun da sebebi isin izleme cekirdeklerinin zayif performansi aslinda. O yuzden o konuya cok takilmayin.

RX 6600'un guc tuketimi daha dusuk ve verimliligi gercekten efsane. En verimli kartlar listesi hazirlansa guc verimliligi olarak top tier kartlar arasina girer. Bosta neredeyse guc tuketimi yok, yukte de tum PCB 130W'i gecmiyor. 5700 XT trafo zaten, konusmaya bile gerek yok.

6600 daha yeni oldugu icin garantilisi daha kolay bulunur, ekran karti ne kadar yeni olursa o kadar iyi.

6600 DX 12 Ultimate desteklerken 5700 XT'nin Ultimate destegi yoktu diye hatirliyorum.

5700 XT mimarisi ve diger etkenleriyle sakat bir kart.

Aradaki %6-7'lik performans artisi icin iki kat fazla guc tuketimi ve beraberinde tonla sorun istiyorsaniz, alabilirsiniz.

İlk defa AMD kart kullanıyorum (RX 6600) gerçekten de güç kullanımını oldukça iyi boştayken 3-5W çekiyor oyunlarda ise 100W.

İlk defa AMD kart kullanıyorum gerçekten de güç kullanımını sevdim boştayken 3-5W çekiyor oyunlarda ise 100W.

6000 serisindeki guc verimliligi mukemmel olan kartlardan bir tanesi evet. Bu arada PCB'deki diger parcalar da guc tuketiyor, yani kafadan 120-130W tuketiyor bu kart. 3060 ile kiyaslarsak arada neredeyse iki kati guc tuketimi farki cikiyor, verimlilik guzel bu kartta.

RX 5700XT trafo değil arkadaşlar Sapphire Nitro + SE modelini alırsanız 265W varan güç tüketimi mevcut, 5700XT Trible Disspantion alırsanız 180W güç tüketimi yapıyor neye göre trafo tam olarak anlayamadım. 2000-2500 TL bandına bulabilirsen RX 5700XT alabilirsiniz. RX 6600 RT çekirdeği olayı ise aslında var ama yok gibi bir şey yani bir performans beklemeyin sadece var diye koyulmuş bir özellik NVIDIA gibi kullanamazsın. Az çok uğraşırım dersen 130-160W güç tüketimine kadar RX 5700XT güç tüketimini düşürebiliyorsun. Ama uğraşmak istemem dersen RX 6600 öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…