Hayır değil. Bence MSI Afterburner ya da Bandicam tarzı programlar ile FPS değerinizi düşürün. Rdr 2 için sıcaklıklar normal. Hangi oyunlarda 95 dereceye çıkıyor ekran kartı?
şöyle fps sabitlemediğim zaman 95 dereceye çıkıyor vsync açıkken veya fps sabitleme açıkken 60-70 üstüne çıkmıyor,RDR2 de biraz değerlerim yükseldi sadece
Svı soğutma takmana falan gerek yok aşırı gereksiz şeyler bunlar. Öncelikle manuel bir fan ayarı denedin mi? Çoğu kartın stok sıcaklık-fan hızı ayarı oldukça dengesiz. Elle yapılan fan hızı müdahaleleri ile 10-15 derecelik düşüş yaşamak ve bunu stabil hale getirmek mümkün. Denediysen fakat sonuç değişmediyse iade-değişim yapmakta fayda var. Fakat denemediysen RX 6600 kullanan biri olarak şu tarz bir ayar önerebilirim :
Svı soğutma takmana falan gerek yok aşırı gereksiz şeyler bunlar. Öncelikle manuel bir fan ayarı denedin mi? Çoğu kartın stok sıcaklık-fan hızı ayarı oldukça dengesiz. Elle yapılan fan hızı müdahaleleri ile 10-15 derecelik düşüş yaşamak ve bunu stabil hale getirmek mümkün. Denediysen fakat sonuç değişmediyse iade-değişim yapmakta fayda var. Fakat denemediysen RX 6600 kullanan biri olarak şu tarz bir ayar önerebilirim :
Özellikle 65 derecede fan hızını benim yaptığıma göre daha yüksekte kullanabilirsin çünkü ben RDR2 gibi ekran kartını dibine kadar sömüren bir oyunda hiç deneme yapmadım, genelde orta yükte kullanan oyunlar oynuyorum.
Özellikle 65 derecede fan hızını benim yaptığıma göre daha yüksekte kullanabilirsin çünkü ben RDR2 gibi ekran kartını dibine kadar sömüren bir oyunda hiç deneme yapmadım, genelde orta yükte kullanan oyunlar oynuyorum.
dediğin ayarları yaptığım şekilde(bazı yerlerini de kendime göre tasarlayaraktan) vsync açıkken RDR 2 54-65-70 derece aralıklarındaydı fakat vsyn-c kapattığımda 90-95 olan sıcaklık şuan max 88 gördü vsync'siz 80-88 aralığında oluyor.
Farklı çözüm önerileri sunmadan sıvı soğutma önerisinde bulunmak bana göre gereksiz hocam. Önce farklı çözüm yöntemleri tavsiye edilebilir. Sıvı soğutma bir çözüm mü? Evet. Peki kullanıcıya maddi külfet getirecek sıvı soğutma tavsiyesi verene kadar verilebilecek farklı tavsiyeler var mı? O da var. Tüm olay bu, yanlış anlamayın Verdiğim örnekte olduğu gibi arkadaş 95ten 80-88 arasına düştüğünü belirtmiş. Sıvı soğutma ile 65-70 derecelerine değil yine bu sıcaklık değerlerine düşecek çok yüksek ihtimalle, yani biri yazılımdan mantık kurarak uygulanan bir çözüm diğeri ise arkadaşın cebini biraz yakacak bir çözüm ama sonuç aynı olduktan sonra bu durumda bana göre gereksiz.