RX 6600 XT alınır mı?

Bütçe
9000-15000
Sistemi daha çok hangi oyunlarla veya uygulamalar ile kullanacaksınız?

Oyun üstüne kullanacağım. RDR2'yi 3.kere bitirmeyi düşünüyorum en sevdiğim oyunu daha güzel oynamak için sadece RDR2 değil Days Gone, The Witcher 3 gibi oyunları da oynamak için.

Oyun üstüne kullanacağım. RDR2'yi 3.kere bitirmeyi düşünüyorum en sevdiğim oyunu daha güzel oynamak için sadece RDR2 değil Days Gone, The Witcher 3 gibi oyunları da oynamak için.
20.000₺'ye monitör dahil olacakmı peki?

Monitör dahil değil sadece kasamın içindeki parçaları değiştirsem bana yeter.
Hocam size tavsiyem 20.000₺ bütçe de o kasaya para harcamayın.
Elinizde ki kasayı öylece 5000-6000₺'ye satın ve bütçeyi 2-3k daha artırma şansınız varsa şu sistemleri gerekli özelleştirmeden sonra bir bakın derim:

İşlemci soketi AM5 olmasının güzel avantajı şu ki, daha yeni bir soket olduğundan dolayı bu işlemci için daha çok yeni modeller çıkacak. Yükseltme yapmak istediğinizde direk elinizde ki işlemciyi satıp, üstüne koyarak daha iyisini alırsınız yani güncellik ve daha ileriye dönük açısından, AM5 soket işlemciki bir sistem almak çok daha mantıklı. Intel işlemcilere hiç bakmayın bile, LGA 1700 soketi artık ölü bir soket, yeni soket çıkacak yakında ve Lga 1700 artık ömrü bitmeye başladı. Mesela 14900KS var o soketde, 30k küsür fiyata satılırken, AM5'TE 7800X3D var ve 12k civarına satılıyor ve oyun performansı birbirleri ile aynı. Oyun için AM5 soket çok iyi bir tercih olur.
Rtx 4060 ve Rx 7600 Xt 1080P kartıdır ve minimum 3-4 sene oyunları 1080p çözünürlük, yüksek grafiklerde akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Demek istediğim, bütçede hali hazırda varken, Tofaş'a BMW motoru takmak yerine direk BMW alın demek istiyorum. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Paylaştığım iki sistemin kas gücü birbirlerine çok yakın, rakip modeller ikiside. Rx kartına özel FSR yazılımı, Rtx karta özel Rtx ve Dlss yazılımı var. (Rx kartlarda da Rtx yazılımı var ama Rtx kartlarda daha stabil çalışıyor)
Bu Fsr ve Dlss'nin olayı, görüntüyü fazla bozmadan FPS artırmak veya FPS'den bir miktar ödün vererek görüntüyü güzelleştiriyorlar. Amd ekran kartlı sistemi almadan önce şu videoyu izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan da birebir aynı olmasa da iki sistemin oyun performansına bakabilirsiniz. Performansları çok yakın olduğundan fark çok az zaten iki sistemde.
Videolar güncel değil ama yine de az çok aynı performansı alırsınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Unutmadan, yukarıda ki sistemleri almaya karar vermeden önce son halini paylaşın kesinlikle, bazı özelleştirmeler yapılması gerekli ve 27-28k'yı buluyor sistemin toplam fiyatı.

İlgilendin için teşekkür ederim.

Tebilon sitesine kefil değilim ama hakkında gördüğüm kadarıyla ben olumsuz bir geri dönüş almadım. Eğer ki içiniz rahat etmezse aynı fiyata toplama sistem yapabilirim ama montajsız gelecek bilginiz olsun. Bu sistemin montajı için 500-600₺'den aşağı almazlar. Eğer hiç böyle bir tecrübeniz olmadıysa çok önermiyorum açıkçası. YouTube'dan bakıp yapabilirsiniz ama illa ki bir yerde hata oluyor, o hatayı bulana kadar tüm heves gidiyor. Eğer ki bilgisayar montajından anlayan bir yakınınız varsa ayrı, birlikte yapabilirsiniz.

Eklemek, değiştirmek veya kafanıza takılan bir şey olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…