RX 6600 XT ekran kartına 2K monitör mü alınmalı?

İşlemciye göre konuşmuş hocam. Sizin sisteminizde 12100F var sanırım 1080p de sorun olmaz.
Hayır, arkadas o islemci ekran kartını 1080P'de besleyemez demek istiyor.
Anladım hocam teşekkürler.

İşlemciye göre konuşmuş hocam. Sizin sisteminizde 12100F var sanırım 1080p de sorun olmaz.

@Barisdkmn Hocam 1920*1080 oynamamak yani daha düşük bir çözünürlükte kullanmak sorun yaratır mı?

Anladım hocam teşekkürler.

Hocam 1920*1080 oynamamak yani daha düşük bir çözünürlükte kullanmak sorun yaratır mı?

Hayır hocam kartınız ve işlemcinizin ideal çözünürlüğü bu. Kullanımları aynı oranda tutmak için daha güçlü kartlara daha yüksek çözünürlükler tavsiye ediliyor. Genelde darboğaza sebep olan parça işlemci oluyor açıkçası. Çünkü grafikleri kısarak bu farkı kapatabiliyoruz fakat işlemciye binen yükü çoğu uygulamada ayarlayamıyoruz.

Hayır hocam kartınız ve işlemcinizin ideal çözünürlüğü bu. Kullanımları aynı oranda tutmak için daha güçlü kartlara daha yüksek çözünürlükler tavsiye ediliyor. Genelde darboğaza sebep olan parça işlemci oluyor açıkçası. Çünkü grafikleri kısarak bu farkı kapatabiliyoruz fakat işlemciye binen yükü çoğu uygulamada ayarlayamıyoruz.
Teşekkür ederim hocam.

RX 6600 ekran kartına 1080P az mı hocam? 2K mı almak lazım?
1080P için 6600 üst diyelim. Hissedilmeyecek kadar az darboğaz yapar 6600 ile 10100F. 12100F zaten yayıla yayıla besler 6600'ü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 1920*1080 oynamamak yani daha düşük bir çözünürlükte kullanmak sorun yaratır mı?
Çözünürlük azaldıkça kartın işlemesi gereken piksel azalır ve işlemciye binen yük artar. Yani darboğaz artar.

1080P için 6600 üst diyelim. Hissedilmeyecek kadar az darboğaz yapar 6600 ile 10100F. 12100F zaten yayıla yayıla besler 6600'ü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözünürlük azaldıkça kartın işlemesi gereken piksel azalır ve işlemcinin kullanımı artar. Yani darboğaz artar.

Anladım hocam. 1080P ideal o zaman ellemeyelim hiç :)

Anladım hocam. 1080p ideal o zaman ellemeyelim hiç :)

@Emma Stone hocam ASUS VG278Q nasıldır? İşimizi görür mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı