O Radeon arayüzünden kaynaklı. Bende buga girmiş.Sizde 2300 çok küçük bir değer iken bende sonlara doğru gidiyor nedenini biliyor musunuz?
Dediğim gibi her kart bir değil. Sizdekinin belleği nedir? GPU-Z ekran görüntüsü paylaşabilir misin?2200 Üstüne çıktığımda kapanıyor.
Merhaba,
RX 6600XT kartta mining için yaptığım O.C. Sizce oldu mu? Mh/s de 27-28 civarından 32'lere yükseldi. W değeri 102 civarından 59 seviyelerine düştü.
Eki Görüntüle 1217080
eff/watt değeri normal mi?
Hocam bir şey soracağım size. Kartlarınız hangi ortamda bu sıcaklıkta ? Ben bugün itibariyle balkona aldım ama bir sorun olur ? Yoğuşma vs. için emin olamadım.
Hocam bir şey soracağım size. Kartlarınız hangi ortamda bu sıcaklıkta? Ben bugün itibarıyla balkona aldım ama bir sorun olur? Yoğuşma vs. için emin olamadım.
Eki Görüntüle 1300714
Kartlar bu durumda. NVIDIA olanlar 50 derece Core ayarlı otomatik fanda, 6700 XT ise manuel %40. sıcaklıklar bu şekilde ama riskli ise geri içeri alayım.
Cam balkon olması bu durumu ne kadar etkiker ? İçeride 65 derecleri görüyor 2 kartım da. Fanları %90 üstünde tutmak zorunda kalıyorum. En iyisi olan fana olsun deyip içeri almak sanırım.İzmir kalorifer peteği kapalı bir oda sadece.
Giriş seviyesi kartlar olduğu için zaten soğuk kartlar bir de Core voltajları düşük.
Balkona almanızı tavsiye etmem yoğuşmadan ziyade,
Gözle göremediğimiz partiküller birikerek adına toz dediğimiz parçaçıklar yığınına dönüşüyor.
Ev içinde düşük olsa da dış ortamda içlerine iletken parçaların karışması daha yüksektir.
Dış ortamda oluşan toz kart üzerindeki kompenantlar üzerinde iletken hale gelerek kısa devre ve arızalara yol açabilir. Ayrıca dış ortamda nem olayı da daha fazla olacağı için risk daha da artacaktır.
Tabii ki karar sizin bunun yerine iç ortamda farklı çözümler aramanızı tavsiye ederim.
Cam balkon olması bu durumu ne kadar etkiker? İçeride 65 derecleri görüyor 2 kartım da. Fanları %90 üstünde tutmak zorunda kalıyorum. En iyisi olan fana olsun deyip içeri almak sanırım.
Risk dediğiniz dış ortam için midir ? Yoksa dual mining için mi dediniz ? Sıcaklıklar kontrol altında olduktan sonra dual mining ne tür bir zarar verebilir ? Düz mantık düşününce bir sonuca varamıyorum. Normal ETH veya başka tekil coinlerde de yük biniyor kartlara 7/24. İş dual olana gelince de sanmi oyun oynanmış gibi bir yük söz konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Ton bitince başka bir ETH+ X coin kazımı ortaya çıkıyor/çıkacak muhtemelen. Siz bu kartları hiçbir zaman dual mining için kullanmayı düşünmeyecek misiniz ? Merak ettiğim için soruyorum. Hadi 3 hafta sonra TON bitti. Başka dual kazım için yine soğutma ihtiyacı gerekecek veya core kullanan başka bir algoritmada yine aynı döngü yaşanacak. Anlatmak istediğimi umarım açık şekilde belirtebilmişimdir.Cam balkon olması riski bayağı düşürür.
Ama dediğim gibi bu cihazlar dış ortama göre tasarlanmadıkları için genel anlamda dış ortam her zaman risktir. 2-3 hafta sonra pos a geçecek bir coin için kartlarımı o kadar riske atmazdım.
Kartlar bizim sermayemiz ETH biter mining bitmez ama sermaye giderse mining biter.
Bu arada bu attıgım 2 karta evde satacağım pc lerdi vaz geçtim dolar basıyorum.
normal sistemim bunlar ve kapalı ortamdalar ilave fanlarla soğutuyorum.
Eki Görüntüle 1300747
Eki Görüntüle 1300746
Eki Görüntüle 1300748
Eki Görüntüle 1300750
ETH algoritması kartları yormuyor.ve bu zamana kadar sadece ETH algoritması kullandım.Risk dediğiniz dış ortam için midir ? Yoksa dual mining için mi dediniz ? Sıcaklıklar kontrol altında olduktan sonra dual mining ne tür bir zarar verebilir ? Düz mantık düşününce bir sonuca varamıyorum. Normal ETH veya başka tekil coinlerde de yük biniyor kartlara 7/24. İş dual olana gelince de sanmi oyun oynanmış gibi bir yük söz konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Ton bitince başka bir ETH+ X coin kazımı ortaya çıkıyor/çıkacak muhtemelen. Siz bu kartları hiçbir zaman dual mining için kullanmayı düşünmeyecek misiniz ? Merak ettiğim için soruyorum. Hadi 3 hafta sonra TON bitti. Başka dual kazım için yine soğutma ihtiyacı gerekecek veya core kullanan başka bir algoritmada yine aynı döngü yaşanacak. Anlatmak istediğimi umarım açık şekilde belirtebilmişimdir.