RX 6600 XT sistemde FC 24 ve 25 kasıyor

yalnizadamm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere yaşadığım bir performans sorunundan bahsetmek ve tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Sistemim şu şekilde:
  • Ekran kartı: RX 6600 XT 8 GB.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • RAM: 16 GB.
  • Monitör: 165 Hz.
  • Kasa: 5 fanlı, üstü ızgara tasarımlı, ancak bilgisayar masanın altında konumlu (odam küçük olduğu için yanına koyamıyorum).
Sorun:
EA FC 24 ve 25 oynarken bütün grafik ayarlarını Ultra'ya çektiğimde ve özellikler açıkken:
  • 60 FPS sabit oynarsam, ara sahneler stabil oluyor ve kasa çok ısınmıyor. Ancak maç içi oynanışta bir kasma hissediyorum; sanki oyunu biri tutuyormuş da bıraksa patlayacakmış gibi oluyor, akıcı değil.
  • 90 FPS ve üzerine çıktığımda oynanış rahatlıyor, ancak bu sefer de korner, frikik gibi ara sahnelerde ani FPS düşüşleri ve takılmalar yaşıyorum. Bu esnada ekran kartı sıcaklığı ciddi şekilde artıyor.
Ek bilgiler:
  • FIFA 19 ve 22 gibi eski oyunlarda 165 FPS alıyorum, kasa buz gibi çalışıyor.
  • FIFA 23'te de genel olarak stabil bir performans var.
  • 24 ve 25'te ise sürekli drop yaşıyorum ve bu artık canımı sıkmaya başladı.
Sormak istediklerim:
  1. Kasa sıcaklığını daha az grafik kalitesi kaybı ile nasıl düşürebilirim?
  2. Hangi ayarları değiştirerek hem maç içi hem de ara sahnelerde daha stabil bir FPS yakalayabilirim?

Her türlü görüş ve öneriye açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çözebildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…