RX 6600 XT ve i5 13600K sistem nasıldır?

464250

Hectopat
Merhaba. RX 6600 XT (3 fan) ve Intel i5 13600K almayı düşünuyorum.
Darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım?
Şu anki tüm oyunları 1920x1080p yuksek ayarlarda kaldırır mı?
Ekran kartını guclendırmeye gerek var mı?

Darboğaz sıkıntısı yaşamazsın. Ama işlemci ekran kartı için fazla kaçmış. i3-12100f'le bile sorunsuz çalışacak bir kart için bu kadar masrafa gerek yok.
Dostum ben islemciyi cok ucuza buldum bizim tanıdık 1. el bilgisayar parçaları satıyor.
Ben oyuzden ekran kartını güclendırtmeye gerek var mı dedim
cevabın icin tesekkurler

Darboğaz olması imkansız sadece ekran kartı o işlemciye yakışmamış diyebiliriz. Ayrıca şuan yüksek ayar oynatsa bile ilerde yetmez.
Dostum işlemci yakısmamıs derken?
eğer ryzen tavsiye ediceksen kusura bakma , Ryzenler daha kısa omurlu ve cabuk ısınıyor

Dostum ben islemciyi cok ucuza buldum bizim tanıdık 1. el bilgisayar parçaları satıyor.
cevabın icin tesekkurler

eğer ryzen tavsiye ediceksen kusura bakma , Ryzenler daha kısa omurlu ve cabuk ısınıyor
Öncelikle kısa ömürlü ve cabuk ısınıyor derken ? her işlemci ısınır onun bi kaçarı yok. Ayriyeten 6600XT şuan için yeterli ilerde yetmeyecektir ve o işlemci için daha yüksek ekran kartı düşünebilir daha iyi olur demeye calısmıstım. Yoksa kullanmana zaten engel değil.

cevabın icin tesekkurler

Ekran kartı yükseltmek için bütçen varsa RX 6700 XT öneririm.

Düzgün soğutmayla her işlemci rahat kullanılabiliyor. Stok soğutma performansı çok iyi değil AMD işlemcilerin.

cevabın icin tesekkurler

Hayır işlemci güçlü diye diyorlar. Mantıklarını anlamadım. 12100F falan diyorlar ama 12100F en fazla 3060ti besler. Ben kendim de kullanıyorum 12100F'i. Fiyatına göre müthiş bir işlemci ama ileride en kötü 13400F geçmeyi düşünüyorum. Planım 13600KF. Ekran kartı çok güçlü değil şimdi yüksek oynatır ama ileride oynatmaz diyen arkadaşta sanki önümüzdeki ay kart birden 1050ti pozisyonuna düşecekmiş gibi konuşuyor. Daha öyle bir oyun yok, projelere bakınca uzun süre de olmaz. İşlemci gayet iyi, önü açık ve güçlü.

Öncelikle kısa ömürlü ve cabuk ısınıyor derken ? her işlemci ısınır onun bi kaçarı yok. Ayriyeten 6600XT şuan için yeterli ilerde yetmeyecektir ve o işlemci için daha yüksek ekran kartı düşünebilir daha iyi olur demeye calısmıstım. Yoksa kullanmana zaten engel değil.
Hmmm suan

@Eagle_Paw'in 6700 xt onerisini beğendim​

sendende1 oneri alabilir miyim ekran kartı icin

Hocam yeni sistem mi alıyorsunuz yoksa sadece işlemci ve ekran kartı mı? Bütçeniz nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı