Şimdi size şöyle anlatayım bu biraz uzun olacak ama bilgilenmeniz gerekli, oynadığınız oyun cp 2077 ve bu oyunu RT açıp kullanıyorsanız haklısınız AMD bu konuda rakibi RTX ekran kartı modellerine göre daha geride kalıyor bunun en başlıca sebebi ise RTX de bulunan DLSS teknolojisinin FSR'den daha iyi çalışmasıyla alakalı, he bu durum tabii ki de marka açısından düzeltilebilir belki RX 8000 serisinde tamamen DLSS benzeri fiziksel bir yapay zeka kullanan çip kullanılabilir, fakat siz RT gibi oyunu daha caf caflı gösteren ışın izleme teknolojisi kullanmıyorsanız elinizde ki ekran kartı RTX 3060 Ti'ye yer yer çok yakın FPS değerleri veren daha ekonomik ve kaliteli bir karttır. Gelelim FPS düşüşü konusuna oynadığınız oyun cp 2077 yer yer çok kalabalık ortamlarda ekran kartını her zaman zorlayacaktır ki bunu RTX 3060 dahi alsanız yaşayacaksınız ve sebebi şundandır normal oyunu daha boş bir arazide oynarken ekran kartını %100 performansta kullanıp 80 FPS almanız normal yani kartınız tam kapasitede çalışıyor, ama çok kalabalık ortamlara girdiğiniz zaman işlemciniz kartı tam olarak besleyemez ise darboğaz dediğimiz olayı yaşıyor oluyorsunuz bu da kartın tam performansta kullanılmadığını bize anlatıyor. İkinci sebep ise monitörünüzdür sizin monitörünüz eğer yüksek yenileme hızına sahip değil ve FreeSync desteklemiyorsa burada aşırı yırtılmalar FPS değerini olduğundan daha düşük olması gözle görülür şekilde fark edilecektir. Diğer bir sebep ise ki bunu cok fazla araya koymuyorum sıcaklık değerlerinizdir işlemciniz aşırı sıcak çalışıyorsa ki bunu işlemciniz sitesinden Max temp olarak kontrol edebilirsiniz buna bağlı frekans düşüşüdür, frekansınız düşerse ekran kartınız beslenemeyecek bu da size düşük FPS değeri olarak geri dönüş yapacaktır ki bu ekran kartınız Max dereceyi görmesi ve buna bağlı olarak frekans düşmesini de örnek gösterebilir. Ayarlarım iste normal stok ayarlar sadece FreeSync acık ve kendi monitörümün Max limitini kullanarak FPS alıyorum, evet çoğu oyunda 300-500 FPS alabilirim ama hem yırtılmayı önlemek için hem de elektrik tüketiminden dolayı sadece 165 Hz de kullanıyorum.