KamosKarakos
Hectopat
- RAM
- 16 GB RAM
- SSD veya HDD modeli
- 512 GB M2 SSD
- Ekran kartı
- AMD RADEON 6600 XT
- Anakart
- ASUS Prime B450M K II
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar bazen 3-4 günde bazen 1 saatte bazen oyuna girince bazen de sadece sosyal medyada gezinirken reset atıyor. Reset atmadığı zaman diliminde tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Bilgisayarda ısınma problemi yok. Olay görüntüleyicisine girdigimde Kernel Power 41 (63) hatasını alıyorum. Bazen kasa kapanıp güç düşmesine basmama rağmen açılmıyor. Fakat elimle kasayı sertçe dürtünce otomatikman kasa açılıp fan ışıkları filan yanıyor. OCCT uygulamasını indirip işlemci ve Power'ı 5 dakika boyunca stres testine soktum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Benimle aynı anakart ve işlemci kullanan bazı kullanıcılarında aynı sorunla karşılaştığını görüyorum. Bu sorun kronik midir ya da bir çözümü var mıdır? Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Uygulayıp çözüme ulaşamadığım bazı yolları aşağıya bırakıyorum.
1- BIOS default ayarlara çektim.
2- RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
3- SFC /scannow komutunu çalıştırdım.
4- hızlı başlatma seçeneğini kapattım.
5- Aygıt Yöneticisi'nden ses ve video oyunu denetleyicisinden Realtek sürücüsünü devre dışı bıraktım.
6- termal macun değiştirdim.
7- BIOS dışında tüm driverları güncelledim. "BIOS'u güncellemeyi beceremedim"
8- sistem hatasında otomatik yeniden başlatma seçeneğini kapattım.
9- Windows 11'e geçtim.
"Bazı kullanıcılar üçlü priz sebebiyle aynı sorunu yaşadıklarını belirtmişler. Prizi değiştirdim ve 2 saattir sorunla karşılaşmadım bazen 3-4 gün boyunca bu hatayla karşılaşmadığım için sorunun tam olarak çözüldüğünden emin değilim"
Sistem özellikleri: 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD AMD Radeon 6600 XT AMD Ryzen 5 5600X ASUS Prime B450M K II.
Uygulayıp çözüme ulaşamadığım bazı yolları aşağıya bırakıyorum.
1- BIOS default ayarlara çektim.
2- RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
3- SFC /scannow komutunu çalıştırdım.
4- hızlı başlatma seçeneğini kapattım.
5- Aygıt Yöneticisi'nden ses ve video oyunu denetleyicisinden Realtek sürücüsünü devre dışı bıraktım.
6- termal macun değiştirdim.
7- BIOS dışında tüm driverları güncelledim. "BIOS'u güncellemeyi beceremedim"
8- sistem hatasında otomatik yeniden başlatma seçeneğini kapattım.
9- Windows 11'e geçtim.
"Bazı kullanıcılar üçlü priz sebebiyle aynı sorunu yaşadıklarını belirtmişler. Prizi değiştirdim ve 2 saattir sorunla karşılaşmadım bazen 3-4 gün boyunca bu hatayla karşılaşmadığım için sorunun tam olarak çözüldüğünden emin değilim"
Sistem özellikleri: 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD AMD Radeon 6600 XT AMD Ryzen 5 5600X ASUS Prime B450M K II.
Son düzenleyen: Moderatör: