Çözüldü RX 6600 XT'li sistemde Kernel Power 41 (63) hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KamosKarakos

Hectopat
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
512 GB M2 SSD
Ekran kartı
AMD RADEON 6600 XT
Anakart
ASUS Prime B450M K II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar bazen 3-4 günde bazen 1 saatte bazen oyuna girince bazen de sadece sosyal medyada gezinirken reset atıyor. Reset atmadığı zaman diliminde tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Bilgisayarda ısınma problemi yok. Olay görüntüleyicisine girdigimde Kernel Power 41 (63) hatasını alıyorum. Bazen kasa kapanıp güç düşmesine basmama rağmen açılmıyor. Fakat elimle kasayı sertçe dürtünce otomatikman kasa açılıp fan ışıkları filan yanıyor. OCCT uygulamasını indirip işlemci ve Power'ı 5 dakika boyunca stres testine soktum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Benimle aynı anakart ve işlemci kullanan bazı kullanıcılarında aynı sorunla karşılaştığını görüyorum. Bu sorun kronik midir ya da bir çözümü var mıdır? Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Uygulayıp çözüme ulaşamadığım bazı yolları aşağıya bırakıyorum.

1- BIOS default ayarlara çektim.
2- RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
3- SFC /scannow komutunu çalıştırdım.
4- hızlı başlatma seçeneğini kapattım.
5- Aygıt Yöneticisi'nden ses ve video oyunu denetleyicisinden Realtek sürücüsünü devre dışı bıraktım.
6- termal macun değiştirdim.
7- BIOS dışında tüm driverları güncelledim. "BIOS'u güncellemeyi beceremedim"
8- sistem hatasında otomatik yeniden başlatma seçeneğini kapattım.
9- Windows 11'e geçtim.

"Bazı kullanıcılar üçlü priz sebebiyle aynı sorunu yaşadıklarını belirtmişler. Prizi değiştirdim ve 2 saattir sorunla karşılaşmadım bazen 3-4 gün boyunca bu hatayla karşılaşmadığım için sorunun tam olarak çözüldüğünden emin değilim"

Sistem özellikleri: 16 GB RAM 512 GB M.2 SSD AMD Radeon 6600 XT AMD Ryzen 5 5600X ASUS Prime B450M K II.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Güç kaynağına da belirt sistem parçalarının sıfır olup olmadığı ne zamandan beri bu sorunu yaşadığın bu süreçte hiçbir parça değiştirdin mi vs... Gibi ayrıntıları paylaşın.

Minidump: Yeni klasör.rar

Sistem ince hesaptan alınmış 2. el olarak başka bir kullanıcıdan satın aldım 1 yıl garantisi var son 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Güç kaynagı 650 wat 80 Plus.

Bu arada sorunu FreeSync özelliğini kapatarak çözdüm AMD ekran kartlarında çakışıyormuş.

Güç kaynağına da belirt sistem parçalarının sıfır olup olmadığı ne zamandan beri bu sorunu yaşadığın bu süreçte hiçbir parça değiştirdin mi vs... gibi ayrıntıları paylaşın.

Güç kaynağına da belirt sistem parçalarının sıfır olup olmadığı ne zamandan beri bu sorunu yaşadığın bu süreçte hiçbir parça değiştirdin mi vs... Gibi ayrıntıları paylaşın.

Minidump: Yeni klasör.rar

Sistem ince hesaptan alınmış 2. el olarak başka bir kullanıcıdan satın aldım 1 yıl garantisi var son 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Güç kaynagı 650 wat 80 Plus.

Bu arada sorunu FreeSync özelliğini kapatarak çözdüm AMD ekran kartlarında çakışıyormuş.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı