xBuLuTx
Megapat
Daha fazla
Elinde para varken ve daha fazla performans alabilecekken neden daha az performans alsın?3600 niye hak etmesin 6600 XT'yi? Gayet kullanabiliyorum aynı ikiliyi. 5600X 1080P'de daha üst ekran kartlarını besleyebiliyorken 5600X'e yazık.
Elinde para varken ve daha fazla performans alabilecekken neden daha az performans alsın?
Mimari açıdan önde, PassMark olarak önde, temel ve artırılmış frekans olarak önde.
Tek çekirdek performansı bir çok R7 ve R9 işlemcileri yerle bir ediyor.
Örnek olarak : 125 FPS alacakken neden 90 FPS alsın?
Bence 3600 almamalı.
Bunları biliyorsanız cevabı da biliyorsunuz.Bunları ben de biliyorum, benim istediğim cevap neden 3600'ün 6600 XT'yi hak etmediği sorusunun cevabı. Fiyat olarak 5600X de kazık 3600 de, 5600X ile 3600'ün arasında sıfır olarak 1400 TL var en uygun fiyatlatı baz aldığımda.
AAA oyunlarda çıkmaz bu arada bahsettiğin o performans farkları, Valorant gibi oyunlarda çıkar.
Tek çekirdek sonucu zaten R7 ve R9'ları geçebilir, çok çekirdek gibi değil tek çekirdek performansı.
@kino , bazı söylentiler Ryzen 5 5500'in de 6C/12T yapıda olacağı yönünde, eğer ki gerçekten öyle olursa Ryzen 5-5600X-Ryzen 5-5600 arasındaki fiyat farkı R5-5500 - R5-5600 arasındaki kadar olursa R5-5500 mantıklı bir seçenek olabilir mi sence? Cache & Clock speed dışında tekli çekirdekte büyük bir fark olur mu acaba?
Bu oyunların en az yarısından fazlası GPU'ya daha fazla yük bindiriyor.
Enteresan bir kişiliğe sahipsiniz.@xBuLuTx hala bana neden 3600'ün 6600 XT'yi hak etmediğini söylemedin, sadece 3600 ile 5600X'i yarıştırıyorsun yarım saattir ve işin garibi söylediğin şeyler benim 5600X çıktığından beri gördüğüm bildiğim şeyler.
Bana sadece bir şey söylemeni istiyorum en başından beri, 3600 neden 6600 XT'yi hak etmiyor? 5600X'i hiç katmadım farkındaysan soruya şu an.
R5 3600'ün fiyatını hak etmeyi bırak 6600XT'yi bile hak etmiyor.
Hocam bu forumda saygı duyduğum takip ettiğim tek insan sizsiniz.Zen2'yi doğru kullanırsan tekli çekirdek gücü üzmüyor. Mevcut fiyatlarını hak ediyorlar mı tabii ki hayır ancak elde varsa veya ikinci elden ucuza indirilecekse uygun bir alternatif olurlar. Zen ve Zen+ fazlasıyla yetersiz ancak Zen2'nin IPC farkı soğutucu desteği ve hızlı RAM desteği ile bu güçte kartları taşıyacak kapasitede.
Ben 6600 XT'yi 3300X ile besliyorum, mükemmel ikililer mi tabii ki hayır ancak oyun performansını olumsuz etkileyecek bir ortam da yok.