RX 6650 XT için 8000 TL monitör önerisi

Bütçe
8000

bygra1

Decapat
Daha fazla  
Şu anki monitörüm Game Booster'ın mark M20 modeli ve ghosting sıkıntısı çekiyorum. Oyunlarda (her türde) ghosting sorunu yaşamayacağım, görüntü kalitesi ve malzeme kalitesi iyi olan bir monitör önerir misiniz? Bütçem 8000 TL'yi aşmayacak.

Ekran kartım RX 6650 XT. Bir şey daha sormak istiyorum: Ekran kartı yüzünden de ghosting yapma ihtimali var mı?

Şu anki monitörüm game Booster'ın mark M20 modeli ve ghosting sıkıntısı çekiyorum. Oyunlarda (her türde) ghosting sorunu yaşamayacağım, görüntü kalitesi ve malzeme kalitesi iyi olan bir monitör önerir misiniz? Bütçem 8000 TL'yi aşmayacak.

Ekran kartım RX 6650 XT. Bir şey daha sormak istiyorum: Ekran kartı yüzünden de ghosting yapma ihtimali var mı?

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ms-full-hd-ips-oyuncu-u-fiyati,560260406.html fiyatı uygun o kadar çıkmaya gerek yok. 6650XT için en uygunu 1080p zaten. Bir tane de monitör kolu alırsın tadından yenmez. Kalan paraya da eksik ekipman varsa alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Game booster almak büyük hata olmuş. Marka açısından hem zayıf hem de inceleme bulamazsınız.

Bütçenize göre hem iyi görüntü kalitesi sunan hem de hızlı monitör olarak Philips uyuyor.

27 inç için ne önerirsiniz?

27inç 1080p için pek tavsiye etmesemde bu model gayet iyi.

Bir de hangi özellikte monitörlerden uzak durmalıyım hocam özellikle marka veya panel tipi var mı?

Game booster almak büyük hata olmuş. Marka açısından hem zayıf hem de inceleme bulamazsınız.

Bütçenize göre hem iyi görüntü kalitesi sunan hem de hızlı monitör olarak Philips uyuyor.

27inç 1080p için pek tavsiye etmesemde bu model gayet iyi.

Hocam VA panellerde ghosting olma oranı yüksek diye duymustum sehir efsanesi mi? Şu anki monitörümde VA panel olduğu için içim rahat eder mi bilmiyorum.

Bir de hangi özellikte monitörlerden uzak durmalıyım hocam özellikle marka veya panel tipi var mı?

Ben VA panellerden uzak dururum ama alınır alacaksanız kesinlikle IPS öneririm. TN panel zaten kalmadı ama olur da çıkarsa kesinlikle TN panellerden uzak duruyorsun. Markası ne idüğü paneli ne olduğu belli olmayan monitörlerden uzak dur. Game Booster, Gamepower gibi biraz daha ucuza alacağım diye no name almaya gerek yok. Ben bugüne kadar hep MSI kullandım yine alacak olsam yine MSI alırım.

İncelemesine bakman lazım. Her markanın iyi ve kötü monitörleri var. Mesela üstte arkadaşın paylaştığı monitör MSI G244F e2. Çöp bir monitör. Artıları olmadığı gibi eksileri bolca var. Renk gamutu düşük, kontrastı düşük, parlaklığı düşük vs. Niye önerdi bilmiyorum ama, almamanız gereken monitörlerden birisi. MSI'ın giriş seviye modelleri çoğunlukla çöp. MAG256F ve MAG 274pfw gibi modeller F/P olarak iyi mesela.

Ben VA panellerden uzak dururum ama alınır alacaksanız kesinlikle IPS öneririm TN panel zaten kalmadı ama olurda çıkarsa kesinlikle TN panellerden uzak duruyorsun markası ne idüğü paneli ne olduğu belli olmayan monitörlerden uzak dur Game Booster Gamepower gibi biraz daha ucuza alacağım diye no name almaya gerek yok ben bugüne kadar hep MSI kullandım yine alacak olsam yine MSI alırım.

Bende direkt kalitesiz ürünlerden uzak dururum. IPS veya VA fark etmez. Üstte paylaştığınız MSI'ın monitörü gibi.

İncelemesine bakman lazım. Her markanın iyi ve kötü monitörleri var. Mesela üstte arkadaşın paylaştığı monitör MSI G244F e2. Çöp bir monitör. Artıları olmadığı gibi eksileri bolca var. Renk gamutu düşük, kontrastı düşük, parlaklığı düşük vs. Niye önerdi bilmiyorum ama, almamanız gereken monitörlerden birisi. MSI'ın giriş seviye modelleri çoğunlukla çöp. MAG256F ve MAG 274pfw gibi modeller F/P olarak iyi mesela.

Bende direkt kalitesiz ürünlerden uzak dururum. IPS veya VA fark etmez. Üstte paylaştığınız MSI'ın monitörü gibi.
İps bir monitör önerebilirmisiniz varsa bildiniz?

Hocam VA panellerde ghosting olma oranı yüksek diye duymustum sehir efsanesi mi? Şu anki monitörümde VA panel olduğu için içim rahat eder mi bilmiyorum.

Monitöre göre değişir. Kullandığınız monitörün incelemesi yok. Marka da kötü yani. VA'nın iyisini almazsanız ghosting sorunu yapar. Aynısı IPS içinde geçerli. VA biraz daha yatkın o kadar. IPS'ten net gösteren VA monitörlerde var.
Bir de VA panellerde Black smearing sıkıntısı var. Çok hızlı olanlarda da mevcut. Yalnız iyisini alırsan UFO testi haricinde rahatsız etmez. İncelemesine bakman lazım özetle.

IPS bir monitör önerebilir misiniz varsa bildiniz?

Düşük bütçede MAG256F. Biraz daha üstünde MAG274PFW. Genelde 1250:1 kontrast oranına sahip IPS modeller 1080p tarafında çok pahalı ve düşük bütçede pek yok. MAG256F 1100:1 kontrast oranına sahip ve renk gamutu iyi. O yüzden düşük bütçede iş görür. MAG256F'nin bütçesindeki monitörler 800:1-900:1 çıkıyor testlerde. MAG 274pfw ise 1250:1 kontrast oranına sahip ve daha üst model.

2K IPS monitörlerde iyi olan bolca var da 1080p IPS monitörlerin birçoğu 800:1-1100:1 aralığında geziyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı