RX 6650 XT için OC yapmak probleme yol açar mı?

GuraGuraNoMi

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston Beast KF432C16BBK2/16TR 16GB (2x8) DDR4 3200MHz
Ekran kartı
AMD Radeon 6650XT
Anakart
ASUS PRIME H610M-R D4
İşlemci
Intel® Core™ i5-12400F
Merhaba, benim ekran kartım AMD Radeon RX 6650 XT. Şu anki ayarlarla yaptığım ısı testinden aldığım sonuç bu şekilde. OC yapmak ekran kartına vs zarar verir mi, öneri ayarlarınız var mı?

Dozunda yapılan OC zarar vermez. Her aynı kartın OC değerleri de aynı olmaz. OC ile alacağın maksimum FPS miktarı da 5-10 FPS. Tecrübeniz yoksa bulaşmayın. Kartın güç tüketim ve ısı değerleri artabilir yaptığın OC dozajına bağlı olarak.

Dozunda oc yaptığımı anlamanın bir yolu var mı.

Bende mech x2 6650 xt var, bir ara bir buçuk hafta boyunca full hemen hemen neredeyse tüm oc ve undervolt ayarlarını denedim ve undervolt harici tamamen gereksiz olduğuna karar verdim. 3000 mhz çekirdek hızı ile oyunlarda fps artışı gözle görülür şekilde değil, warthunder'da sadece 5 fps arttırıyordu. Undervolt yapınca ise sıcaklık oyuna bağlı olarak 66 dereceden 50-60 dereceye ve fan kullanımı 2400 rpm'den 1100 rpm'e düşüyordu ama undervolt için de stabil bir değer bulamıyordum çünkü undervolt yaptıktan sonra tüm stres testlerini birden fazla şekilde başarıyla geçsem bile bir hafta sonra durduk yere kart crash veriyordu oyun oynarken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…